jacek.zielinski1975 Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Cześć, Uszkodziłem końcówkę ładowarki do nowego Krossa... Nie mogę nigdzie znaleźć i potrzebuję pomocy Końcówka 3 piny pięcioramienna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Proponuję udać się do sklepu gdzie kupiłeś rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Ładowarka 42v 2a - Niska cena na Allegro.pl - wybierz taką z identyczną końcówką i najlepiej zabezpieczeniami i tyle. Poza tym dużo taniej wyjdzie Cię wymiana samej końcówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.zielinski1975 Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 10 minut temu, KSikorski napisał: Proponuję udać się do sklepu gdzie kupiłeś rower. Taki mam zamiar. Do Krossa też pisałem... Tylko że to się stało wczoraj po 14.00 i jest weekend, więc czekam na odpowiedź Safian, ale właśnie nigdzie takiej nie mogę znaleźć. Przeszukałem allegro i internet i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) Przeszukałem allegro i internet i nic... Serio? Nic? Pierwszy link jaki mi wpadł w oko: Allegro ( mogę się mylić, ale w tej 5 pinowej są wykorzystywane 3 piny tylko i 3pin=5pin ) Taniej wyjdzie wtyczka i przelutowanie ( pewnie jakiś spec weźmie tyle co za przelutowanie wtyczki od notebooka 30-50 zł ) Ale oddaj do speca, bo kuku można ładowarce łatwo zrobić, jak się weźmie za to byle kto. Edytowane 11 Lipca 2021 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 18 minut temu, jacek.zielinski1975 napisał: Safian, ale właśnie nigdzie takiej nie mogę znaleźć. Przeszukałem allegro i internet i nic... Takiej to znaczy jakiej dokładnie? Kross w chińskich ładowarkach montuje jakieś swoje unikalne wtyczki czy o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.zielinski1975 Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Przecież to przelutujesz prawdopodobnie. Nie wiem dokładnie, bo oczywiście "tyłu" wtyczki nie napstrykałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.zielinski1975 Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Próbowałem wkładać kabelki prosto w baterię bez wtyczki i nie działało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 No to możliwe, że zwarcie uwaliło ładowarkę, albo w ogóle elektronikę. Oddaj to komuś kto potrafi pomierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.zielinski1975 Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Ładowarka świeci tylko na zielono. Nie przechodzi w tryb ładowania - na czerwoną diodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 I oczekuje diagnozy online na podstawie kilku zdań? Oddaj to specowi, naprawdę. Po mojemu uszkodziłeś elektronikę zwarciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Cytat Po mojemu uszkodziłeś elektronikę zwarciem. +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.zielinski1975 Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Tak coś czuję... Dlatego nowej ładowarki szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Jeśli włożyłeś przewody bezpośrednio do gniazdka w baterii to szukaj raczej nowego sterownika baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.zielinski1975 Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Dlaczego? Bateria działa. Jest naładowana na 36% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 35 minut temu, KSikorski napisał: Jeśli włożyłeś przewody bezpośrednio do gniazdka w baterii to szukaj raczej nowego sterownika baterii. Że co Proszę? Ominął wtyczkę po prostu. 53 minuty temu, jacek.zielinski1975 napisał: Dlatego nowej ładowarki szukam Jeśli zwarcie zrobiło to niekoniecznie ładowarka musiała zostać uszkodzona. Bateria też mogła paść. Daj to komuś do pomierzenia, bo szukasz w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek.zielinski1975 Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 8 godzin temu, Q_u napisał: I oczekuje diagnozy online na podstawie kilku zdań? Oddaj to specowi, naprawdę. Po mojemu uszkodziłeś elektronikę zwarciem. Warsztat elektryczny samochodowy od akumulatorów będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Raczej spec od notebooków. Ja jestem elektryk samochodowy - akumulatory litowe, ich sterowniki i ładowarki to nie ta branża (chyba, że kto w elektrykach grzebie i to głęboko, a nie jak ASO). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 11 godzin temu, Q_u napisał: 12 godzin temu, KSikorski napisał: Jeśli włożyłeś przewody bezpośrednio do gniazdka w baterii to szukaj raczej nowego sterownika baterii. Że co Proszę? Ominął wtyczkę po prostu. Cytat Próbowałem wkładać kabelki prosto w baterię bez wtyczki i nie działało... Nie jest dla mnie jasne na podstawie powyższego zdania co się tam wydarzyło. Specjalista od elektroniki samochodowej ma szansę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi