Kfekus Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Ktoś testował połączenie klamki zee z najtańszym zaciskiem? Hamuje to dobrze? Do lekkiego enduro będzie git? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 To nie ma sensu. Zacisk odgrywa najważniejszą rolę, klamka to tylko modulowanie siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kfekus Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 @To_JaT@To_JaT nie wiem, mam w dircie hebla xt jak zmieniłem klamkę na zee to mocniej hamowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Pewnie przez to że wymieniając klamkę musiałeś tak czy siak odpowietrzyć hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 2 godziny temu, To_JaT napisał: To nie ma sensu. Zacisk odgrywa najważniejszą rolę, klamka to tylko modulowanie siły. Wcale nie. Dobra klamka, niski model zacisku i hamulce są przyzwoite. Popatrz sobie jaka jest różnica w konstrukcji zacisków Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Poprawi, ale największą różnice to daje dobry klocek i tarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) Odnośnie mixu to będzie działać dużo lepiej że względu na servo. Swego czasu były tak sprzedawane hamulce pozagrupowe br-mt500. Do żadnej grawitacji/enduro się to jednak nie sprawdzi. Poza tym w biosternie skończyły się już klamki prawe zee Edytowane 11 Lipca 2021 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) Działa dobrze, a po kilku ostrych hamowaniach gdy tarcza i klocki rozgrzeją się hamuje jeszcze lepiej. W moim wyprawowym trailu mam zestaw klamki ZEE z zaciskami czterotłoczkowymi mt420 i tarczami RT54, klocki są żywiczne D01S. Edytowane 11 Lipca 2021 przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi