przemoostr Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Dzień dobry, czy takie uszkodzenie, które pochodzi od łańcucha może być niepokojące? https://zapodaj.net/...f18d72.jpg.html Warto inwestować w taką ramę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) Inwestować zdecydowanie nie warto. Swoją drogą to bardzo nietypowe uszkodzenie i śmiem twierdzić, że jeśli faktycznie zrobił to łańcuch to musiał się zawinąć gdzieś na kasecie siejąc spustoszenie również w okolicy rurek łańcuchowych (co już może być skrajnie niebezpieczne) nie wspominając nawet o haku i przerzutce. Mi to jednak wygląda na uszkodzenie spowodowane przy próbie odkęcenia/dokręcenia miski suportu - odłamany kawałek mufy. Edytowane 11 Lipca 2021 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemoostr Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Właściciel twierdzi, że od łańcucha, pewnie jednak ma Pan rację, czyli dalej odpada kupno takiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Zdecydowanie nie - to rama na śmietnik bo nawet jeśli nienaruszone są rurki tylnego widelca (w co wątpię) to naprawa mufy kosztowałaby w okolicy 800-1000zł. Jak wspomniałem wcześniej mi to wygląda na siłowanie się z miską suportu (może nie wiedział w którą stronę albo ktoś wcześniej użył kleju). Jeśli rozlazła się mufa to naprężenia, które poszły na resztę ramy mogły spowodować niewidoczne rozwarstwienie laminatu na innych rurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemoostr Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Dziękuję za odpowiedź, wyrzucam z zakładek Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi