antyguru Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Witajcie. Mój "problem" pojawił się już przy odkręcaniu starej kasety. A przynajmniej tak podpowiada intuicja: Zacząłem odkręcanie i śruba od kasety puściła, ale przy okazji z każdym obrotem klucza coś przeskakiwał/cykało/strzelało. Nie wiem czy to normalne, ale normalnie odkręciłem, zmieniłem kasetę i wszystko skręciłem z tym samym cykająco-strzelającym dźwiękiem. Trzyma się OK. Ale w trakcie jazdy, kręcąc korbą słyszę jakby to samo - nomen-omen - cykliczne :) strzelanie/cykanie. Jakieś pomysły co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Wygląda na problem z bębenkiem. Należałoby sprawdzić wnętrze bębenka/zapadki, a przy okazji przeserwisować piastę. Bez rozbierania to jak wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antyguru Napisano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Tak myślałem też na początku, ale przejechałem się jeszcze raz i mam wrażenie, że ten dźwięk dochodzi z łańcucha, czuć też wibracje na napędzie w trakcie kręcenia. Ale tylko jadąc. Na sucho, bez obciążenia ten efekt nie występuje. Czy jest możliwe, że stary łańcuch jest jakoś niedopasowany do kasety przez zużycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 A masz nową kasetę i stary łańcuch? Jeśli tak to koniecznie jak najszybciej go wymień. Nigdy nie wymienia się kasety bez zmiany łańcucha, odwrotnie jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.