wkg Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Jest sporo segmentów po kilkanaście km a na nich kilkaset - kilka tysięcy osób. Zresztą jezząc po tych samych trasach Strava rozpoznaje trasę i pokazuje historyczne jazdy. https://www.strava.com/segments/2187755 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 No a można robić trasy? Mam trasę 26km którą można zacząć i skończyć w wielu punktach, nie tylko u mnie pod domem Trasa KASZYCE/ŁOWCE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Zrób sobie segment prywatny i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Wyznaczanie tras z poziomu komputera tylko w wersji płatnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Czyli w wersji darmowej mogę jeździć sobie codziennie różnymi trasami, ewentualnie wcisnąć Start Segment i Koniec Segmentu i utworzy mi segment. A aplikacja dodatkowo sama wczytuje jakie segmenty innych użytkowników przejechałem i na tle innych pokaże mój wynik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Sprawdź po prostu.Nic nie kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Jak wyżej. Poklikaj i sprawdź. Ciężko opisać każdą funkcjonalność, bo jest tego sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 13 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Eksportowałem 2 trasy z MapMyRide do pliku .tcx i wgrałem do Stravy Automatycznie wczytało mi istniejące segmenty które przejechałem na tej mojej trasie. Wyniki najlepszych przejazdów to jakiś kosmos. Ludzie jeżdżą na tych stosunkowo krótkich odcinkach ze średnią 40-50 km/h. Trzeba zrzucić wagę, żeby nie ciągnąć zbędnych kilogramów. Szkoda, że nie można wczytać workout_history.csv (z MapMyride) do Stravy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Oczywiście że kosmos. Ja u siebie miałem taki Segment z 300 metrów, lekko pod górkę. Kilka razy zrobiłem tak, żeby właśnie spróbować uzyskać jak najlepszy czas. Mordowałem się tak, że na końcu segmentu nogi paliły i mięśnie po prostu przestawały działałać, nie dało się kręcić ani sekundy więcej. Jeździłem wtedy sporo na szosie, jakiś bardzo wolny nie byłem, a mimo to byłem gorszy chyba o 10 sekund od rekordu, gdzie ja miałem średnią koło 35/38 km/h. Na ogół w Top byli lokalni wymiatacze. Czasy robili takie, że nie było nawet punktu zaczepienia żeby się zbliżyć. Jak w terenie, po ścieżce którą znam jak własną kieszeń, ja robię 2:30 a ktoś 1:50, to jest to zupełnie inna liga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Wiele czasów jest zupełnie oszukanych. Ludzie robią na elektrykach, często czas segmentu na gliniastym wale jest zaliczany z jazdy asfaltem na szosce obok wału - Strava ma tolerancję pozycji (np. na Gassy, ścigaj sie tu z takim jadąc w trawie do pasa ) itd ale faktem jest, że niektórzy są po prostu daleko poza naszym zasięgiem. 3 godziny temu, damianprz napisał: Wyniki najlepszych przejazdów to jakiś kosmos. Ludzie jeżdżą na tych stosunkowo krótkich odcinkach ze średnią 40-50 km/h. Weź też pod uwagę dwie sprawy: 1) Jeżeli się wiele razy jeździ ten sam segment to w końcu trafi się taki dzień z formą, wiatrem w plecy, nawierzchnią, motywacją !!, czyimś kołem, że czas jest świetny. 2) Strava dla niektórych jest jak narkotyk. Jeżdżą specjalnie by poprawić czas na jednym segmencie. A na krótkim odcinku 40-50 km/h dla kolarza szosowego jest całkiem osiągalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Co ma opcja Premium na Stravie a czego nie ma wersja podstawowa? Jest możliwość uruchomienia Premium na 30 dni za darmo. Korzystacie z premium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 22 minuty temu, damianprz napisał: Co ma opcja Premium na Stravie a czego nie ma wersja podstawowa? Jest możliwość uruchomienia Premium na 30 dni za darmo. Korzystacie z premium? Myślę że miałbys odpowiedź po 10 sekundach w Google... Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianprz Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 To są wyniki prawdziwych kolarzy z Tour de Pologne? Czyli można sobie stworzyć segment po którym przejadą zawodowcy i zarejestrują przejazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.