Skocz do zawartości

[Sigma BC 14.16 STS] Ustawienia średnicy koła

damianprz

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli w wersji darmowej mogę jeździć sobie codziennie różnymi trasami, ewentualnie wcisnąć Start Segment i Koniec Segmentu i utworzy mi segment.

A aplikacja dodatkowo sama wczytuje jakie segmenty innych użytkowników przejechałem i na tle innych pokaże mój wynik?

Eksportowałem 2 trasy z MapMyRide do pliku .tcx i wgrałem do Stravy

Automatycznie wczytało mi istniejące segmenty które przejechałem na tej mojej trasie.

Wyniki najlepszych przejazdów to jakiś kosmos. Ludzie jeżdżą na tych stosunkowo krótkich odcinkach ze średnią 40-50 km/h.

Trzeba zrzucić wagę, żeby nie ciągnąć zbędnych kilogramów.

Szkoda, że nie można wczytać workout_history.csv (z MapMyride) do Stravy

Oczywiście że kosmos.

Ja u siebie miałem taki Segment z 300 metrów, lekko pod górkę. Kilka razy zrobiłem tak, żeby właśnie spróbować uzyskać jak najlepszy czas. Mordowałem się tak, że na końcu segmentu nogi paliły i mięśnie po prostu przestawały działałać, nie dało się kręcić ani sekundy więcej. Jeździłem wtedy sporo na szosie, jakiś bardzo wolny nie byłem, a mimo to byłem gorszy chyba o 10 sekund od rekordu, gdzie ja miałem średnią koło 35/38 km/h.

Na ogół w Top byli lokalni wymiatacze. Czasy robili takie, że nie było nawet punktu zaczepienia żeby się zbliżyć. Jak w terenie, po ścieżce którą znam jak własną kieszeń, ja robię 2:30 a ktoś 1:50, to jest to zupełnie inna liga.

Wiele czasów jest zupełnie oszukanych. Ludzie robią na elektrykach, często czas segmentu na gliniastym wale jest zaliczany z jazdy asfaltem na szosce obok wału - Strava ma tolerancję pozycji (np. na Gassy, ścigaj sie tu z takim jadąc w trawie do pasa :D ) itd ale faktem jest, że niektórzy są po prostu daleko poza naszym zasięgiem.  

3 godziny temu, damianprz napisał:

Wyniki najlepszych przejazdów to jakiś kosmos. Ludzie jeżdżą na tych stosunkowo krótkich odcinkach ze średnią 40-50 km/h.

Weź też pod uwagę dwie sprawy: 1) Jeżeli się wiele razy jeździ ten sam segment to w końcu trafi się taki dzień z formą, wiatrem w plecy, nawierzchnią, motywacją !!, czyimś kołem, że czas jest świetny. 2) Strava dla niektórych jest jak narkotyk. Jeżdżą specjalnie by poprawić czas na jednym segmencie. A na krótkim odcinku 40-50 km/h dla kolarza szosowego jest całkiem osiągalne.

22 minuty temu, damianprz napisał:

Co ma opcja Premium na Stravie a czego nie ma wersja podstawowa?

Jest możliwość uruchomienia Premium na 30 dni za darmo.

Korzystacie z premium?

Myślę że miałbys odpowiedź po 10 sekundach w Google...

Nie.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...