Skocz do zawartości

[reduktor] zastosowanie

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyszło: SKS Adapter do pompki Rennkompressor AV do SV 9918618792 - Allegro.pl Tylko do czego to ma w zasadzie służyć? :) Bo do pompowania zamiast pompki, na pewno się nie nadaje, albo czegoś nie wiem. Do tzw. dmuchnięcia po założeniu nowej opony bez zaworka też średnio przydatne, bo to się robi zwykłą dmuchawką. Na razie wrzuciłem do graciarni rowerowej, chyba, że ktoś to odczaruje.

Napisano

No nie wiem, a może być na dole przeczytał co to jest?

Zwykły adapter z AV na Presta, gdybyś miał tylko taką pompkę.

Napisano

Tylko zauważ że to jest adapter odwrotny niż zwykle.

Co nie zmienia faktu że cena chora. Wydaje mi się że ktoś nie chciał zdejmować aukcji, więc podbił cenę.

Napisano

@skom25, nie no, ale mam kompresor i końcówkę z manometrem do pompowania kół samochodowych, więc myślałem, że taki adapter może zastąpić pompkę, którą obecnie zakładam na prestę. Ten adapter owszem, wchodzi na prestę, ale się na niej nijak nie zaciska ani nie zakręca, więc oczywiście z grubsza powietrze wejdzie, ale nie zastąpi mi pompki. Czy ja czegoś nie wiem??

Ewentualnie jak takowy istnieje, to jaki to powinien być? I to co kupiłem, to co to w takim razie jest?

Napisano

A jeszcze może kolega powiedzieć czym to się różni od tego co kupiłem. I czy to, co kupiłem ma jakieś rowerowe zastosowanie czy mogę tym bociana zaobrączkować? 

Napisano

no kupiłeś adapter do wentyla z pompki do presty na wentyl auto, lub odwrotnie z pompki na auto na wentyl presta. W tej cenie to powinienes dostać karton tych adapterów.

Napisano
21 minut temu, omegagl napisał:

@skom25, nie no, ale mam kompresor i końcówkę z manometrem do pompowania kół samochodowych, więc myślałem, że taki adapter może zastąpić pompkę, którą obecnie zakładam na prestę. Ten adapter owszem, wchodzi na prestę, ale się na niej nijak nie zaciska ani nie zakręca, więc oczywiście z grubsza powietrze wejdzie, ale nie zastąpi mi pompki. Czy ja czegoś nie wiem??

Ewentualnie jak takowy istnieje, to jaki to powinien być? I to co kupiłem, to co to w takim razie jest?

To co podałeś nakręcasz na AV a pompujesz końcówką do Presta. Są adaptery o odwrotnej konstrukcji.

Napisano
5 minut temu, omegagl napisał:

czym to się różni od tego co kupiłem.

Adapter redukujący zawór AV/Schrader do zaworu DV/Dunlop i SV/Presta

a

pozwala napompować dętkę z wentylem Presta lub Dunlop za pomocą pompki/kompresora dostosowanego do wentyli samochodowych (inaczej: Auto lub Schrader)

Napisano

aaaaa, to jak nakazał admin, mam pisać w krótkich, żołnierskich słowach. KU CHWALE OBYWATELE!!!

ps. a nic droższego nie ma??? 4 zł??? Kurier bierze 13zł

Napisano

Idź do pierwszego lepszego sklepu. Świat nie kończy się na Internecie...

Napisano

A zaraz, to autor to kupił za 65 zł? Ja myślałem że dostał z pompką czy coś...

Napisano

Dzięki Filip, faktycznie chyba zapomniałem, że istnieją jeszcze sklepy tradycyjne. Podjechałem właśnie do GIANTa i kupiłem 2 szt. za całe 10zł Wkręcają się na moje wentyle. Później sprawdzę jak to pompowanie kompresorem wychodzi.

Napisano

Bo takie są tego ceny. Z kompresorem nie powinno być problemu, ale pamiętaj żeby najpierw kilka razy nacisnąć zawór w Dętce. Bez tego czasami się zakleja i będzie pompował wężyk kompresora :P

No i jeżeli piszesz o kompresorze na stacji, to ja miałem problemy z uszczelnieniem takie zestawu. Więc pompowało, ale wskazanie manometru to był jakiś absurd.

Napisano

Mam swój kompresor i końcówkę, ogólnie narzędzie mam mocno markowe. Filip, ale przy pompowaniu zawsze luzuję trochę zaworek, rozumiem, że przy tej redukcji mam robić to tak samo?

Napisano

Tak. Naciśnij kilka razy i dopiero nakręć. Ja mimo że mam pompkę pod Presta i AV, to i tak zawsze nakręcam adapter. Próbowałem bezpośrednio kilka razy i w miarę się udawało. Raz pociągnąłem wężyk z podłączoną końcówką i presta wygieła się tak, że nie dało się zakręcić zaworu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...