Gość Napisano 8 Lipca 2021 Napisano 8 Lipca 2021 Koła DT Swiss 350 road Mavic Open Pro UST 1610g - Bikestacja.pl mogą się zwichrować od już od lekkiego uderzenia?
abdesign Napisano 8 Lipca 2021 Napisano 8 Lipca 2021 1. Lekko to zawsze określenie subiektywne, sposób i płaszcyzna uderzenia też ma znaczenie. 2. To używane koła, mogly mieć 47 centrowań za sobą i już ledwie piszczały... albo żadnego dociągania które prawie zawsze w nowych kołach ma sens. Albo mają za sobą spokojną pracę i były dociągnięte... 3. To składaki, komponenty dobre ale jeden kołodziej zrobi dobrą robotę inny... no innemu wyjdzie gorzej. Tak więc odpowiadając tak mogą/nie nie mogą.
wkg Napisano 9 Lipca 2021 Napisano 9 Lipca 2021 Jak stoją i sie przewrócą to nie mogą. Jak jakaś gapa je przejedzie autem to muszą.
Gość Napisano 9 Lipca 2021 Napisano 9 Lipca 2021 eh Witek, ile ja się najadłem strachu, mało brakowało a rower byłby rozjechany na amen. Oczywiście nie jestem w stanie odtworzyć jak ono zostało uderzone, ale to puknięcie było jednak dość mocne ()głośne?). @abdesign, to te kola z zasady powinny taki proces powtórnego napinania przejść? Już dobrze się przyjrzałem temu rowerowi, to on jest w zasadzie nowy, nie że rocznikowo nowy, ale z jakimś minimalnym przebiegiem. Wczoraj cały dzień spędziłem w GIANT na wymianie linek, bo miałem to sam zrobić, na szczęście z braku czasu pojechałem na serwis i tam z nimi byłem, bo te linki tak zakręcone są, że trzeba było łączyć ze sobą pancerze. Zamotałbym się z nimi na pewno. W zasadzie już kończę ustawianie kokpitu, chyba już piąta czy szósta owijka poszła się... no ale widać finish. @abdesign; @Mihau_ ocenicie mi z fotek tak oczywiście z grubsza czy nie ma jakiejś skuchy w tym ustawieniu? Artur, a może jakbym gdzieś w Twoje okolice podjechał rzuciłbyś okiem? To napisz na priv please. Pozdrawiam
abdesign Napisano 9 Lipca 2021 Napisano 9 Lipca 2021 Zawsze dociągane... nie. Ale zawsze warto sprawdzić czy tego nie potrzebują... bo często potrzebują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.