RafalxM Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Czy ma ktoś namiary na stery, lub na samą dolną miskę sterów EC44/30 ale wysoką(wystającą poza główkę ramy zgodnie z definicją) a nie ZS ? Wiem że są CaneCreek po 600-800zł komplet , ale może szukać nie umiem i to jakiś jednorożec wśród misek sterów jest, że nie ma tego w normalnych cenach jak inne rozmiary? Ew. czy może jest jakiś myk którego nie znam gdzie stosuje się jakiś adapter bieżni korony o średnicy wewnętrznej 30 (nadal by pasowała do widelca) a średnicy zewnętrznej 40 i wtedy można by zastosować dół EC44/40 który nadal tani nie jest, ale już dostępny 'w każdym sklepie za rogiem' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 W swym Greenpussie mam EC44 (kejnkrik 10 albo 40) z bieżnią redukującą do 1 1/8”. Generalnie dorwij taką bieżnię pod maszynówki która powinna działać z większością łożysk mających kąt 45* Chyba takie cuś powinno zadziałać: https://allegro.pl/oferta/bieznia-redukcyjna-redukcja-sterow-tapered-1-5-cal-9687700842 Sprawdzę też jutro swoje zasoby, może jeszcze jedną mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 W domu nie mam niestety takiej bieżni, jutro obadam w szpejowni u teścia... Tutaj masz zestaw w którym dolna micha EC44 ma dwie bieżnie - jedna pod prosterówkę, druga pod tejpera: Stery Dartmoor HYBRID IS42/EC44 czarne 10537412459 - Allegro.pl Są też krasne ale warto by podpytać czy obie bieżnie w komplecie: Stery Dartmoor HYBRID IS42/EC44 czerwone do CODY 9842575831 - Allegro.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.