Skocz do zawartości

[miska sterów] półzintegrowana EC44/30 dolna wysoka

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktoś namiary na stery, lub na samą dolną miskę sterów  EC44/30  ale wysoką(wystającą poza główkę ramy zgodnie z definicją) a  nie ZS  ?

Wiem że są CaneCreek po 600-800zł komplet , ale może szukać nie umiem i to jakiś jednorożec wśród  misek sterów jest, że nie ma tego w normalnych cenach jak inne rozmiary?

Ew. czy może jest jakiś myk którego nie znam gdzie stosuje się jakiś adapter bieżni korony o średnicy wewnętrznej 30 (nadal by pasowała do widelca) a średnicy zewnętrznej 40 i  wtedy można by zastosować dół EC44/40 który nadal tani nie jest, ale już dostępny 'w każdym sklepie za rogiem' ?

W swym Greenpussie mam EC44 (kejnkrik 10 albo 40) z bieżnią redukującą  do 1 1/8”.  Generalnie dorwij taką bieżnię pod maszynówki która powinna działać z większością łożysk mających kąt 45*

Chyba takie cuś powinno zadziałać:

https://allegro.pl/oferta/bieznia-redukcyjna-redukcja-sterow-tapered-1-5-cal-9687700842

Sprawdzę też jutro swoje zasoby, może jeszcze jedną mam...

W domu nie mam niestety takiej bieżni, jutro obadam w szpejowni u teścia...

Tutaj masz zestaw w którym dolna micha EC44 ma dwie bieżnie - jedna pod prosterówkę, druga pod tejpera:

Stery Dartmoor HYBRID IS42/EC44 czarne 10537412459 - Allegro.pl

Są też krasne ale warto by podpytać czy obie bieżnie w komplecie:

Stery Dartmoor HYBRID IS42/EC44 czerwone do CODY 9842575831 - Allegro.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...