__guest Napisano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Godzinę temu, Dokumosa napisał: Z tanich ram to NS snabb lub define. Względnie za połowę tej kwoty można pobawić się w chiński węgiel albo czekać na pierwsze rzetelne testy thb. Dartmoor Hornet chyba już ukończony, jedynie jeszcze wentylowane tarcze Hope Tech 203 mm przylezą ( trzeba czekać ) także czas na nowy rower w pełni zawieszony. Co to jest THB ? Zenku nie pisz takimi skrótami, bo wszystkiego nie znam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Dartmoor Thunderbird. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 4 godziny temu, Galvatron napisał: Może Cię zainteresować Trance X 27,5": https://www.giant-bicycles.com/pl/trance-x-3-2022 Jeszcze nie przeglądałem. Parę razy miałem okazję przetestować zawieszenie ( MAESTRO ) także bardzo dobra propozycja W wolnej chwili szukam ( niskiej ramy w rozmiarze S i kołach 27.5 ) także dodam jeszcze coś od Siebie ... https://www.goldenbikeshop.com/bikes/santa-cruz/bronson/ ( Nie wiem co pokaże w niedalekiej przyszłości konkurencja ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Santa Cruz 5010 Ibis Mojo V4 Bird Aether 7 Nicolai saturn 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 11 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Dzięki wielkie ... Ibis Mojo V4 ( Super niski ) U mnie rozmiar ( M ) 603 - 368 " Praktycznie to samo co Dartmoor Hornet ... tylko że rozmiar ( S ) Szkoda jedynie że nie ma w ramie uchwytu do podłączenia dolnego zabezpieczenia przed uszkodzeniem zębatki " Gdzieś chyba już ten rower widziałem ? ... https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=125262&pagenum=5072 Bardzo dobra propozycja " zapisuję do listy " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 22 godziny temu, Galvatron napisał: Dartmoor Thunderbird. Oby nowy w pełni zawieszony " Dartmoor Thunderbird 27.5 " posiadał opcję zamontowania opon 27.5 x 2.8. Ja wiem że sporo jak na rower w pełni zawieszony, ale ku@#a 27.5 x 2.6 jakieś takie małe w szerokości, czuję także jakbym wrócił do kół 26" że tak się wyrażę. Kiedyś już próbowałem 27.5 x 2.6 trzeba skończyć z tym próbowaniem i wbić sobie do łba że u mnie opony ... 27.5 x 2.8 Aktualnie zmieniam opony ... sam podrzucę za jakiś czas jakieś zdjęcia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 W wypadku opon 2,8 najprawdopodobniej będziesz musiał wziąć wersję 29", zamontować korbę 165 mm i podnieść suport zwiększając skok widelca so 180 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Już zmieniłem Też jakieś wyjście, tylko że jest za wysoki " Seat Tube " wersja ( M ) jak patrzałem na stronie 450 mm Nie wiem czy to już aktualne wymiary czy coś się jeszcze zmieni ?. Zobaczy się jak wyjdzie, wersja 27.5 ( najlepiej 27.5 + ) bo chyba wyjdzie wersja 27.5 ? Ogólnie nie musi być Dartmoor ( ale musi wleźć opona 27.5 x 2.8 ) Fajna ta rama ... 1:18 ( oby wylazła wersja aluminiowa i karbonowa 27.5 ( opony 27.5 x 2.8 ) Dla mnie rower 29 " jest za duży ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 2 godziny temu, Galvatron napisał: W wypadku opon 2,8 najprawdopodobniej będziesz musiał wziąć wersję 29", zamontować korbę 165 mm i podnieść suport zwiększając skok widelca so 180 mm. Powróciłem do opon 27.5 x 2.8 ( zostawię 27.5 x 2.6 w pudle na strychu tak dla pamięci, żeby mnie nie korciło, jak zobaczę w pudle to będę wiedział ... nie zakładać !!! ) Dobrze że kupiłem tylko dwie sztuki, zazwyczaj jak kupuję opony 6 - 10 sztuk od razu. Mam na strychu 27.5 x 2.8 jeszcze z dziesięć sztuk ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.