beriam Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Witam Chce wymienić przerzutkę tylną na na Shimano GRX Obecnie mam Tiagrę 2x10, ale jadąc lasem, każdy dzik wie, ze jestem w trasie Rozumiem, ze będzie kompatybilnie (Serious Grafix) Najważniejsze w sumie pytanie czy jest sens, czytałem , ze faktycznie jest ciszej i przełożenia działają płynniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 1. Jeżeli ta tiagra to 4700, to ciąg linki jest ten sam, jeśli 4600 to nie pasuje. 2. Kompatybilność uciągu linki to nie wszystko, jest jeszcze kwestia rozpietości/maks koronki kasety. Rx nie poradzi sobie za dobrze jeżeli wybierzesz np. 11-25 bo oficjalnie shimano ją na 11-32/36 przewidziało. Więc na to też zwróć uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 5 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Tiagra 4700 Sugerowałem się trochę tym materiałem 11:06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 8 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Dla potomnych. Idealnie współpracuje z Tiagrą Polecam pod gravela. W lesie i na szutrach bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 8 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Tak na marginesie z Dura ace 11 tez... To jak każda nowa przerzutka 10s i 11s jest kompatybilna krzyżowo z dowolnymi kalamkami nowymi 10s i 11s u shimano. Co najwyżej zakres kasety i pojemność trzeba sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beriam Napisano 8 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Tak na marginesie ... Jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.