Amarider Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Witam serdecznie, nie wiem czy temat dałem w dobrej kategorii, mam nadzieję że mój kochany przyjaciel admin mnie nie zbanuje. Jak dobrać łożyska sterów? Wystraczy, że wiem że potrzebuję 1.1/8 czy coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Typ sterów i średnica osadzenia. 1 i 1/8 to średnica rury sterowej, chociaż dość często jest to przekładane na średnicę sterów. Sprawdż to pierwsze. Jeżeli masz pół zintegrowane, to możesz praktycznie na ślepo brać wymiar 44/44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Pytanie; chodzi o łożyska do sterów czy cały komplet sterów? Bo ciężko się domyślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 6 godzin temu, skom25 napisał: to możesz praktycznie na ślepo brać wymiar 44/44 Lub 34/34 , jednakowoż sprawdziłbym jednak średnicę wewn główki ramy. W sumie zewnętrzną też można sprawdzić, jak będzie poniżej 40 to zapewne wewnątrz bliżej im do 34 niż do 44 Tak czy siak, jeśli chodzi o same łożyska to średnica misek tez ma znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 @Amarider: Łatwiej byłoby gdybyś dał jakiekolwiek info o ramie bo to w niej siedzą stery. Marka, model, rok, fota, pieszczotliwa nazwa, cokolwiek bo inaczej strzelamy na oślep... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 6 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 Rower to centurion backfire ultimate 2. Stery tapered, chyba fsa. Rocznik bodajże 2011 https://ibb.co/GF5Ln50 W dniu 5.07.2021 o 08:20, sznib napisał: Pytanie; chodzi o łożyska do sterów czy cały komplet sterów? Bo ciężko się domyślić. W dniu 5.07.2021 o 02:09, Amarider napisał: Jak dobrać łożyska sterów? W dniu 5.07.2021 o 14:56, RafalxM napisał: Lub 34/34 , jednakowoż sprawdziłbym jednak średnicę wewn główki ramy. Jeśli dobrze zmierzyłem to 42mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 No to Tapered czy nie? Mieszasz i chyba sam nie wiesz co masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 6 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 masz tam stery FSA ZS-3-SL - poszukaj jakie mają parametry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 6 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 18 minut temu, skom25 napisał: No to Tapered czy nie? Mieszasz i chyba sam nie wiesz co masz. Tapered, ale potrzebuje tylko górne łożysko 1.1/8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 6 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 napisałeś że średnica wewn główki to 42 - zakładam że mierzyłeś bez zdjęcia misek? wtedy to by dawało 44 najtaniej wyjdzie Ci kupić całe stery i wziąć z nich górne łożysko , same łożyska wychodzą drożej https://allegro.pl/oferta/neco-h142n-stery-polzintegrowane-1-1-8-x44x30-7830479831 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 6 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 Czy zamówić dokładnie to co wysłałeś w linku, czy jest to tylko przykład? Tak mierzyłem bez zdjęcia misek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 6 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2021 Ja bym kupił dokładnie te, jeśli potrzebujesz tylko łożyska, jakby nie pasowało do misek to możesz zawsze podmienić całą górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.