Skocz do zawartości

[Serwis/Piasta/Wymiana napędu] Uszczelka łożyska w bębenku, Rozmiar blatu i kasety a przerzutki

Rekomendowane odpowiedzi

W tym tygodniu wziąłem się za serwis roweru, wymieniłem cały napęd i mam parę problemów.

1) Nie udało mi się znaleźć blatu który był oryginalnie 44  i zamówiłem 46 , teraz zastanawiam się czy przednia przerzutka to obsłuży, musiałem ją trochę podnieść o 0,5 cm wyżej żeby nie haczyła o blat - czy da się ją poprawnie wyregulować ?, czyściłem i smarowałem też wkład suportu hollowtech i nie pamiętam z której strony były podkładki dystansowe ( aktualnie od strony napędowej dałem dwie a z drugiej jedna)

2) Analogiczna sytuacja z kasetą z tyłu miałem 11-32 a zamówiłem 11-34 (akurat promocja była CS-HG400-9 )  przerzutka to XTR rd-m960 . Jak trzeba to jeszcze mogę zwrócić i kupić 11-32  jeżeli nie obsłuży

3 ) Przy czyszczeniu łożysk i bębenka w piaście zzyzx ?? od strony bębenka ciężko było wyjąć podkładkę uszczelniającą, naprawdę mega ciężko siedziała przez co ją uszkodziłem, pytanie teraz jak to się nazywa żeby to dokupić nowe. Aktualnie po skręceniu i skasowaniu luzu podkładka przez skrzywienia wadzi o kulki i słychać jakieś dziwne dźwięki więc nie ma mowy aby na niej jeździć 

Tu temat o tym samym ze zdjęciami jak to wygląda  ale nie znalazłem odpowiedzi gdzie to dokupić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...