e1e Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Dzień dobry, Mam problem z piastą tył octane one na sztywna oś 12mm. Trzeszczy coś w bębenku i jest luz. Luz jak to luz nie przeszkadza ale przy obracaniu kołem, czyli napędzaniu bębenek ma takie miejsce że trzeszczy. Więc teraz do sedna potrzebuję porady jak odkręcić bębenek od piasty. Łożyska kulkowe w pieście, więc po wyjęciu osi i kulek zostaje od strony bębenka widoczna tylko bieżnia, nie ma żadnego miejsca na klucz imbus. Poradzicie jak to odkręcić? Zakładam że trzeba odkręcić bieżnie w bębenku i i pod nią powinno coś być ale wolałbym mieć pewność bo mogę nie mieć jakiegoś klucza. Poradzicie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16marcin Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 A pierścień uszczelniający już wyjąłeś? 5:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e1e Napisano 4 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 U mnie po wyjęciu kulek jest tylko bieżnia i po jej odkręceniu zejdzie bębenek. Bo nie mam nic tylko otwór przelotowy w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.