bartek_1244 Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Mam w rowerze hamulce hydrauliczne JAK-Y2 Nutt. chcialbym poznac wasze opinie na temat tych hamulcow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Może to TY jako user opisz je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Wyglądają jak podróba Shimano i pewnie tym są. Ja jestem w stanie zrozumieć to zafascynowanie Aliexpress, bo czasami można znaleźć coś ciekawego, czego nie ma w Europie. No ale żeby hamulce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Google na szybko wyrzuca, że Kross jest w Hexagonie montuje i pewnie nie tylko, więc widać to nie tylko prywatne zainteresowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Promax, Kross, Romet (wszystkie w tanich seriach rowerów) to bardzo loteryjne hample. Zazwyczaj po sezonie-dwóch do wywalenia. Z tanich i niezawodnych Tektro- znacznie lepsze niż tanie heble shimano serii 200 i 300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyGrace Napisano 21 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Jest to straszny szmelc - jak chcesz teściową posłać na inny świat to kup Jej rower na hamulcach nutt. Ja ze wzgłedu na budżet kupiłem rower MTB na takich hamulcach ,pierwsza reklamacje robiłem po przejechaniu 30 km a drugą po przejechaniu 150 km ( jazda miasto i pola beż żadnych większych górek).Po drugiek reklamacji dołożyłem 300 zł i wymieniłem hamulce na shimano mt 200 - chyba najniższy model ale przynajmniej można je odpowietrzyć.Jak bede miał kase to wymienie kupie hamulce deore albo XT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 My dostaliśmy próbne heble NUT, nie wiem jak model. Póki co działają. Z tego co sprawdzałem mają tłoki stalowe jak tektro wiec domniemam ze jak tektro będę w miarę niezawodne, że będą się tłoki przyklejać i będzie wskazane resetowanie tłoków co jakiś czas. Odnośnie stalowych tłoków, no cóż, nie nadają się do mocniejszego hamowania bo szybko sie układ będzie grzał przez te właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.