Skocz do zawartości

[Bidon] Jaki bidon rowerowy do 40zł?

geforc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytałem o uchwyt do bidonu to spytam o sam bidon.

Co polecacie do 40zł z bidonów? Chciałbym żeby miał ten "miękki" dziubek do picia, jest to wygodniejsze niż te twarde plastikowe. Pojemność 500/600ml

Szukam tylko do 40zł bo nie jestem jakimś mega kolarzem, po prostu chcę się czegoś napić jak pójdę na rower a nie będzie sklepu.

Elite Syssa.

2 godziny temu, skom25 napisał:

Mają taką samą gumkę.

Fly jest cieniutki, dzięki temu pojemność 750 jest tylko trochę większa niż pozostałe modele 550.

Nie czuć w trakcie picia,przykrego posmaku tworzywa sztucznego?

Będzie ok, o ile 620ml ci wystarczy (ja akurat z takimi jeżdżę) to najlepszy bidon jaki możesz kupić w tej kasie, warty wydania każdej złotówki

Elite fly też mam 750 na dłuższe wypady, ogólnie spoko, duży plus za mały rozmiar w stosunku do pojemności

10 godzin temu, geforc napisał:

IMO Camelbacki to dziadostwo, trzeba je wymieniać co poł roku. Chyba, że lubisz pić z brudnego ustnika. Ustniki mają wygodne, ale praktycznie niemożliwe do dokładnego wyczyszczenia, a w bidonie dla mnie higiena to podstawa.

Fuj i powodzenia z taką akcją po każdej jeździe;)

Kolego przyjrzyj się dobrze filmiku, który sam wrzuciłeś... Właśnie chodzi o to, że w tej nierozbieralnej części (ona jest rozbieralna) gromadzi się syf. Problem występował i ciągle występuje w tego rodzaju ustnikach. Camelbaki to najgorsze bidony ever i had...

Tu masz pokazane chyba wszystkie wersje dostępne w sprzedaży:

Jak lubisz się tak bawić po każdej jeździe to Twoja sprawa. Ja lubię prostotę, dla mnie podstawa w wyborze wyboru to utrzymanie bidonu w higienie w każdych warunkach w max 30 sek. Weź uwagę, że to jest tylko butelka ma być szczelna i umożliwiać wygodne picie, a takie utrzymanie czystości powoduje robienie z "igły wideł".

Mam jakiegoś Camelbaka Ice i to najgorszy bidon jaki kupiłem, właśnie przez ten ustnik. Jest rozbieralny ale to nic nie daje, bo wyczyszczenie tego to dramat. Samo rozebranie zresztą też. A kosztował tyle, że bym 5 bidonów za to kupił. 
Mam teraz ze 4 czy 5 bidonów, wcześniej kupę innych ale nic nie polecę, bo każdy ma jakieś wady. Najbardziej sensowne wydaje mi się kupowanie taniego badziewia, byle by miał jak najmniej przetłoczeń i zakamarków, żeby się dało wszędzie ręką dostać przy myciu. I co sezon następny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...