geforc Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Witam, pytałem o uchwyt do bidonu to spytam o sam bidon. Co polecacie do 40zł z bidonów? Chciałbym żeby miał ten "miękki" dziubek do picia, jest to wygodniejsze niż te twarde plastikowe. Pojemność 500/600ml Szukam tylko do 40zł bo nie jestem jakimś mega kolarzem, po prostu chcę się czegoś napić jak pójdę na rower a nie będzie sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 1 Lipca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Od lat używam Elite Corsa i są ok. Tanie, wytrzymałe, proste w czyszczeniu - ręcznie, ale i zmywarka nic im nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Elite Fly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 I takie ustniki miękkie sa najlepsze? Czy sa lepsze ale drozsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Dokładnie! Elite Fly, Jet lub każdy inny Elite z tym rodzajem ustnika. Duży plus to w pełni rozbieralny ustnik, który bardzo łatwo utrzymać w czystości. Dla mnie bidon idealny, a szukałem kilka lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Mają taką samą gumkę. Fly jest cieniutki, dzięki temu pojemność 750 jest tylko trochę większa niż pozostałe modele 550. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sk27 Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Od tygodnia korzystam z Tacx Shanti i na razie jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Ja polecam jakiś aluminiowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Elite Syssa. 2 godziny temu, skom25 napisał: Mają taką samą gumkę. Fly jest cieniutki, dzięki temu pojemność 750 jest tylko trochę większa niż pozostałe modele 550. Nie czuć w trakcie picia,przykrego posmaku tworzywa sztucznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Ale po co aluminiowy? posmak metalu będzie... A takie coś, o taki ustnik mi chodziło właśnie https://www.centrumrowerowe.pl/bidon-camelbak-podium-pd6754/ https://www.decathlon.pl/p/bidon-tacx-shanti-500ml/_/R-p-X8674405?mc=8674405 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Co ty nie ma posmaku metalu,wiem po używam i jest spoko.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 38 minut temu, Joker86 napisał: Elite Syssa. Nie czuć w trakcie picia,przykrego posmaku tworzywa sztucznego? Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Kup sobie camelbacka, najlepsze bidony ever Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Ale też drogi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 + Elite Fly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 https://allegro.pl/oferta/bidon-620ml-camelbak-podium-szary-przezroczysty-10723182936 taki camel będzie ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Będzie ok, o ile 620ml ci wystarczy (ja akurat z takimi jeżdżę) to najlepszy bidon jaki możesz kupić w tej kasie, warty wydania każdej złotówki Elite fly też mam 750 na dłuższe wypady, ogólnie spoko, duży plus za mały rozmiar w stosunku do pojemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geforc Napisano 1 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Ale ten Elite Fly ma zwykły ustnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Zwykły to znaczy jaki? To jest miękka guma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 10 godzin temu, geforc napisał: https://allegro.pl/oferta/bidon-620ml-camelbak-podium-szary-przezroczysty-10723182936 taki camel będzie ok ? IMO Camelbacki to dziadostwo, trzeba je wymieniać co poł roku. Chyba, że lubisz pić z brudnego ustnika. Ustniki mają wygodne, ale praktycznie niemożliwe do dokładnego wyczyszczenia, a w bidonie dla mnie higiena to podstawa. Fuj i powodzenia z taką akcją po każdej jeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 @kamfan ale to nie jest ten ustnik, wrzucasz coś co nie jest już produkowane (chyba). W bidonie z linku jest nierozbieralna wersja, wyciągasz grzybek od spodu i masz już "przelot" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Kolego przyjrzyj się dobrze filmiku, który sam wrzuciłeś... Właśnie chodzi o to, że w tej nierozbieralnej części (ona jest rozbieralna) gromadzi się syf. Problem występował i ciągle występuje w tego rodzaju ustnikach. Camelbaki to najgorsze bidony ever i had... Tu masz pokazane chyba wszystkie wersje dostępne w sprzedaży: Jak lubisz się tak bawić po każdej jeździe to Twoja sprawa. Ja lubię prostotę, dla mnie podstawa w wyborze wyboru to utrzymanie bidonu w higienie w każdych warunkach w max 30 sek. Weź uwagę, że to jest tylko butelka ma być szczelna i umożliwiać wygodne picie, a takie utrzymanie czystości powoduje robienie z "igły wideł". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Mam jakiegoś Camelbaka Ice i to najgorszy bidon jaki kupiłem, właśnie przez ten ustnik. Jest rozbieralny ale to nic nie daje, bo wyczyszczenie tego to dramat. Samo rozebranie zresztą też. A kosztował tyle, że bym 5 bidonów za to kupił. Mam teraz ze 4 czy 5 bidonów, wcześniej kupę innych ale nic nie polecę, bo każdy ma jakieś wady. Najbardziej sensowne wydaje mi się kupowanie taniego badziewia, byle by miał jak najmniej przetłoczeń i zakamarków, żeby się dało wszędzie ręką dostać przy myciu. I co sezon następny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Co Wy macie w tych bidonach że musicie tak szorować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Właśnie o to chodzi, żeby nie było trzeba tego szorować... a nie trzeba w momencie kiedy nie zostają Ci resztki płynu w ustniku, problem jest identyczny jak w rurkach w bukłakach tylko w mniejszej skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.