Wojcio Napisano 9 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Wczoraj instalowałem klamki 6100 w miejsce połamanych 501 i efekt miałem taki (może to kogoś zainteresuje) - po prawej manetka SLX 7100 pasuje idealnie, choć nie jest iSpec EV tylko ma własną obejmę - to jest OK. Po lewej słabo - manetka do myk-myka Giant nie wchodzi na zewnątrz obejmy dźwigni hamulca, tylko od środka kierownicy. Przy dobrze ustawionym hamulcu do hamowania jednym palcem myk-myk jest dość daleko - da się z tym żyć, ale tego centymetra trochę brakuje. Bałem się o sterowanie biegami, a dostałem z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Przecież to jasne jak słońce, że manetki x100 będą pasowały do klamek x100 niezależnie od typy mocowania. Problem występuje ze starszymi manetkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 9 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Dla mnie to nie było oczywiste. Oczywiste było tylko w przypadku iSpec EV. Dla triggerów z obejmą miałem obawę, że są zrobione pod inne (np. innych producentów) klamki, bo producent roweru zestawił je z klamkami iSpec II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 9 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Oczywiste było tylko w przypadku iSpec EV Ale x100 to EV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Klamka tak ale manetka może być i-spec albo clamp. Swoją drogą do klamki x100 brałbym manetkę i-spec ev bo możliwości regulacji w porównaniu z obejmą znaaacznie szersze. Jedyny prob to zapewne za 2-3 lata będziemy mieli kolejny standard mocowania bezpośredniego chociaż z drugiej strony shimano już pokazało, gdzie ma posiadaczy manetek na obejmę z poprzednich gen ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.