Klima22 Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Witam, Poszukuje roweru który będzie słuzyl do jazdy głównie po gorach i szlakach typu enduro trails w bielsku. Budzet to 7000zl i nie dam rady go zwiększyć. Myślałem nad rowerem ghost kato fs universal poniewaz jest on dostepny w martesie za 7700zł ale mam mozliwosc wziecia go na znizke wiec zmiesci sie w budzecie. https://www.ghost-bikes.com/en/bikes/fully/bike/kato-fs-universal-2021 Co sądziecie o tym rowerze? Ewentualnie na co innego moglbym zwrocic uwage: blackbird intro? am100s? Dodam ze mam 183 wzrostu i waze 80kg. Edytowane 28 Czerwca 2021 przez Klima22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Dramatyczna geometria. Brak osi sztywnej na tylnych widełkach. Aż dziw bierze, że ktoś coś takiego wypuszcza w świat. Szukaj dalej choćby z tego co wymieniłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradz Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @Tyfon7 9 nałozyłem tego dziwaka na AM100S, czy możesz wspomnieć na co zwrócić uwagę, na moje początkujące oko geometria prawie ta sama. Też bym coś takiego chętnie przytulił i przeglądam rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @Tyfon7 9 nałozyłem tego dziwaka na AM100S, czy możesz wspomnieć na co zwrócić uwagę, na moje początkujące oko geometria prawie ta sama. Też bym coś takiego chętnie przytulił i przeglądam rynek. Trudno mi się wypowiedzieć na temat tego "nałożenia" ale taki główny parametr jak kąt główki ramy tego nie odzwierciedla. Miedzy 69* a 66* jest spora różnica a tak jakby tego nie widać. To jest taki główny parametr jak ktoś chce rower wykorzystywać jak założonym temacie. Natomiast brak osi sztywnej w fullu to już jest komedyja. Ten Ghost jest całkiem nieżle osprzętowo poskładany a rama niestety jest tragiczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Ten Ghost ma mocno przestarzałą geometrię - mały rozstaw osi i bardzo stromy kąt główki ramy jak na 27,5". Nie ma porównania z AM 100S, nawet nie wspominając o Blackbirdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klima22 Napisano 29 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @GalvatronCzyli w budżecie do 7k blackbird intro będzie dobrym wyborem? Oczywiscie biorac pod uwage tylko nowe rowery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Moim zdaniem tak. Tu masz recenzję wyższego modelu z 2019: https://www.1enduro.pl/test-dartmoor-blackbird-evo-29-2019/ Warto też zainteresować się Bluebirdem: http://velo.pl/gorskie/gorskie-zawieszone/trail-29-fs/dartmoor/bluebird-evo-29-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Czyli w budżecie do 7k blackbird intro będzie dobrym wyborem? Oczywiscie biorac pod uwage tylko nowe rowery. Na pewno tak choć i ten rower w tej kasie jest bida opcją. Niestety nastały czasy, że już w tych kwotach zakup nowego fulla przestaje mieć sens. Trzeba się zacząć rozglądać za używkami w podobnej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Ghost poprawił geometerię Kato FS w tym roku. Czy ktoś z Was ma ten rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi