stpman Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Ledwo połowa roku, a Marin już pokazuje nowości Na początek zupełnie nowe wcielenie legendarnego Muirwoods'a. https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2022-muirwoods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Tak. W internecie na fotkach możemy sobie pooglądać Ja od września, czyli zaraz będzie rok, czekam na Four Corners. Już jest Delta, Delta Plus, potem 4-ta fala, 5-ta, Epsilon, Dzeta także nie wpadał bym w hurra optymizm i liczył że polecimy do sklepu i go kupimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 28 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 @chrismel a szukałeś po sklepach? Na grupie na FB ostatnio się ktoś ogłaszał (jest jeden post ogłoszeniowy) i miał chyba pełną rozmiarowkę 4C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Byłem u kilku dystrybutorów w Warszawie z oficjalnej listy Marina i wszędzie się zapisałem ale cały czas brak dostaw. Jakieś pojedyncze egzemplarze trafiały się w międzyczasie ale poszły do osób które zapisały się przede mną. A jak znaleźć tą grupę na FB ? I czy bez FB da się znaleźć namiary na to ogłoszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @chrismel obserwuj Presto z Kielc i gościa o nicku Marin Hawkhill. Co jakiś czas wrzucają ogłoszenia z Marinami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 29 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 @chrismel grupa nazywa się "Made for fun", dołącz do grupy i znajdź posta z ogłoszeniami i przejrzyj komentarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Na początek zupełnie nowe wcielenie legendarnego Muirwoods'a. 10 rzędowa kaseta 11-51 w rowerze typu urban/fitness ... Poważnie? Tak dziurawe stopniowanie w rowerze tego typu to chory pomysł wariata! Do tego kąt główki ramy 67,5 stopnie... taka wartość to nawet wśród fulli 100/100 do XC jest rzadkość. Dokąd ten rowerowy świat zmierza? Niech go od razu sprzedają na gumach 29 x 2,2 z narracją że to "trailowy rower dla prawdziwych twardzieli" 🙂 a nie jakieś brednie o "ulicznym wojowniku" !! No i jak dla mnie ta starsza wersja jest zdecydowanie ładniejsza . To wzmocnienie na kominie i ogromniasta główka ramy (17cm w roz M!), Bleee!!! Żeby nie było jestem fanem stalowych ram i od dawna patrzyłem na Muirwoodsa jako na kandydata nr 1 na następcę dla mojego chwasta ale ta wersja na 2022 to jakiś pokrak jest! Edytowane 29 Czerwca 2021 przez Alsew 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Jest i DSX 2 https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2022-dsx-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Tego nowego Muirwoodsa to rzeczywiście zwieśniaczyli 😕 Za napęd 1x do mieszczucha generalnie plus, ale nie taki. A podobny kąt główki dali chyba też w Stinsonie czy jak się ta bestia nazywa... Chyba projektanci mieli jakąś fazę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Bobcat Trail 2022 bez zmian w ramie, a myślałem że zrobią główkę taper bo trochę przypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velores Napisano 19 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 Nowość na 2022 ale jeszcze rowery z 2021 nie dojechały do PL :-) Teraz mam dylemat którą wersję wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 20 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 "Budżetowy" DSX na 2022. https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2022-dsx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Cześć! Czy możecie polecić jakiś sklep, który przyjmuje zapisy na Mariny? Pozdrower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 Ja kupowałem tutaj na wysyłkę: Poznańska 115, Skórzewo 60-185 Phone: 511229248 Dostali model 4C jako jedni z pierwszych w Polsce po przerwie w dostawach. Zamówiłem i następnego dnia był już u mnie. Składałem też zamówienie w jednym ze sklepów w Warszawie - nawet nie raczyli oddzwonić pomimo że ja do nich dzwoniłem dwukrotnie żeby się przypomnieć i potwierdzić aktualność zamówienia. Nie będę im wystawiał negatywnej opinii na forum bo może to incydentalny przypadek ale na priva mogę podać namiary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 23 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) Ja brałem bezpośrednio od importera https://www.motor-land.pl/ , ale nie wiem czy mają jakieś zapisy. Za to powinni mieć info z pierwszej ręki co do dostępności bo są wyłącznym importerem w PL, pytanie czy będą się chcieli tą wiedzą podzielić. 😁 Edytowane 23 Listopada 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Patrzcie co znalazłem https://allegro.pl/oferta/rower-marin-muirwoods-m-11450121230 Poza Allegro https://centerbike.pl/pl/p/Marin-Muirwoods/9122 Edytowane 24 Listopada 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Hej! Czy macie jakiekolwiek wieści odnośnie dostępności Marinów? Motorland milczy… Żeby chociaż do sierpnia dopłynęły… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Zamawiałem w kilku miejscach Marina FC. Kilka miesięcy temu, w miarę otrzymywania kolejnych dostaw, odzywały się do mnie sukcesywnie różne sklepy. Z jednym wyjątkiem. Motorland nie odezwał się w ogóle i milczy do dzisiaj pomimo że jak się zapisywałem na ten rower byłem drugi w kolejce na wybrany przeze mnie rozmiar i kolor. Zakup zrealizowałem wysyłkowo tutaj bo dostali je najwcześniej: WYGODNE ROWERY Poznańska 115, Skórzewo, 60-185 Po pewnym czasie poprosiłem o pomoc w rozwiązaniu drobnego problemu technicznego i drogą mailową uzyskałem wyczerpującą odpowiedź. Także dodatkowy mały plusik za to że komuś się chciało i udzielił mi porady. Edytowane 28 Marca 2022 przez chrismel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Dziękuję za Twoją odpowiedź, mam zamówiony w Wygodne Rowery. Po prostu miałem nadzieję na jakąś ploteczkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimonMU Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Co się właśnie dzieje z Motorlandem? Czy ktoś poleca jeszcze inne sklepy? Ja ogólnie mam przerypane ,bo czekam na Presido 3 ... ,a to widzę nieosiągalny model chyba w obecnych czasach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Hej! Od jednego z dystrybutorów otrzymałem informację, że modeli na 2022 rok nie można już zamawiać u producenta. Można albo liczyć, że coś gdzieś się pojawi i brać co będzie albo poczekać i zamówić model na 2023… Ciężka sprawa. Ja potrzebuję roweru, który nie będzie wyglądać jak typowy mieszczuch z koszykiem, ale ze zbliżoną geometrią i tu Marin chyba jako jedyny oferuje sensowne rozwiązania. Ma też na widelcu mocowania na bagażnik. Regularnie przekopuję katalogi w poszukiwaniu czegoś podobnego do Kentfield czy Stinson, niczego nie udaje mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi