Skocz do zawartości

[łańcuch] Czy wymienić już łańcuch, zdjęcia z miarką określającą zużycie łańcucha

krisuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Czy wymienić już łańcuch, dodaje zdjęcia z miarką określającą zużycie łańcucha. Łańcuch przeskoczy może raz na tydzień.

Zdjęcie-0011.jpg

Zdjęcie-0012.jpg

Napisano

Czyli ta miarka to lipa?  bo w internecie ma same dobre opinie. To pierwszy łańcuch na tym napędzie. Ciężko określić przebieg bo nie kontroluje ile przejechałem. Na pewno nie zrobił więcej niż 2000 km

Napisano

Przeczytaj na spokojnie i z uwagą podlinkowany temat.

Jeśli napęd Ci już zaczął przeskakiwać, a przyczyną przeskakiwania jest zużycie - to możliwe, że na nic nie zda się sama zmiana łańcucha na nowy. Spróbuj, ale może być i tak, że wymienić będziesz też musiał kasetę.

Napisano

Ok, ponownie dokonałem pomiaru. Po lekkim puknięciu w dół miarka wchodzi cała w łańcuch. Pomiar 0.75. Czyli wymiana łańcucha. Na oku mam SRAM pc-830 lub SRAM pc-850. Chyba że ten polecony przez abdesign KMC X8

Napisano

Tylko czemu założyłeś drugi temat? Pisałem Ci już, że jak łańcuch przeskoczył a miłe Ci uzębienie to wymień komplet. 

Napisano

Ok kupiłem nowy łańcuch, zdjąłem stary, przyrównałem oba, zrobiłem zdjęcia. Ocencie czy wyciągnięty był. OK teraz o ile skrócić nowy łańcuch ? zrobić tyle ogniw ile miał stary?   stary ma 112 ogniw,  nowy 114 +spinka = 116

100_4244.JPG

100_4245 — kopia.JPG

100_4246.JPG

100_4247.JPG

100_4248.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...