Gość Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Główka ramy. Jeżeli mówisz o tych otworach, to przecież to zupełnie normalne po wierceniu. Masz rower za 2k, a nie ręcznie dopieszczany Tytan za 20k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Dałem więcej i luźne zadziory to przesada nawet w tanim szrocie. Mam nożyk do gratowania to ogarnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 No ale w czym Ci to przeszkadza? Dostaniesz zawału jak zajrzysz co sie dzieje w mufie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Jak ma mi wiór spaść na łożyska i zatrzeć bieżnie sterów to wolę ogarnąć Amortyzator wróci od specjalisty to już myślę że będzie OK. Muszę poszukać jeszcze klucza do suportu na kwadrat bo ściągacz do korby mam heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Koła dotarły, lecz nie ma opaski na obręczy. Przełożyć z starych, kupić nowe czy jednak coś innego wykombinować? ETRTO 622x21. Znalazłem 20-622 w decathlon: https://www.decathlon.pl/p/tasma-na-obrecz-kola-trekkingowego-700-28-i-mtb-29-etrto-20-622/_/R-p-142?mc=8171729 Do zajechania opon będą dętki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Aluminiowy bębenek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 2 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 stalowy, magnes klei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 3 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Panowie, pytanie techniczne, do śrub samochodowych kół używam oleju silnikowego syntetycznego z inhibitorami korozji (dwie krople na gwint i wycieram do sucha czystym ręcznikiem papierowym, dbając aby nie zatłuścić stożka od szpilki) i czy to się sprawdzi w połączeniu aluminium / stal? Czy lepiej kupić smar grafitowy, który poniekąd polecacie w innych wątkach? Czy mogę posmarować nim kwadrat suportu żeby w przyszłości lepiej było go zdemontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 7 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Powoli sobie składam rower, opaski kupiłem w decahhlon , dętki schwalbe na 43 PSI z oponami, które miałem. Wiadomo tarcze hamulcowe i kaseta przełożona. Tracze dokręciłem 2x na 5Nm z locker. Nakrętka kasety na 30Nm. Czasu mam mało więc widelec ogarnięty i zmodyfikowany przez @ACTIVIA zamontuje w weekend. Korzystając z 15min każdego dnia stwierdziłem, że poeksperymentuję z łańcuchem. Przy ruchach ciężko się "zginał" wrzuciłem go do wanienki ultradźwiękowej detergentu zasadowego bezpiecznego dla stali 60 stopni celcjusza 30min, następnie szejk w benzynie ekstrakcyjnej do czysta. Następnie do drugiej wanienki z olejem do łańcuchów. Teraz z niego ścieka nadmiar i jutro działam dalej. troszkę zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Z łańcuchem nieco bez sensu. Powinien być nasmarowany w środku. Olej na zewnątrz będzie tylko łapał brud. Jak chcesz mieć czysty napęd, to nasmaruj łańcuch przed założeniem, wytrzyj nadmiar oleju i dopiero załóż. Dzięki temu oleju na koronkach i zębatkach będzie minimalna ilość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 7 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Spłynie nadmiar to wytrę go z zewnątrz benzyną ekstrakcyjną jak nowy łańcuch, chodziło mi żeby w każdą szparę olej zawitał o permanentnym czyszczeniu czy jest w rowerze dużo śrub, które trzeba dokręcić momentem 25 - 42 Nm? Mam trochę chałupniczy sposób z wagą na ten zakres... Testował ktoś olej do pilarek Makita Biotop? Mam litr i zastanawiam się czy go nie zużyć do tego. Mogę napisać że po 10 miesiącach leżąc na łańcuchu gęstnieje mega i utrudnia pracę łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Kup olej do łańcucha, nie kombinuj. Taki moment to tylko w kasecie, tarczach Centerlock i niektórych korbach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Rower złożony i śmigałem 40 min... po czym suport zaczął strzelać 😕 Wyciągnąłem go (Feimin FP-B902/2J) i okazało się, że to łożysko od strony napędowej, drugie ok. No nic trzeba to wymienić. Budżet myślę 50zł +/- oczywiście nie będę oszczędzać jak i przepłacać. Na tą chwilę znalazłem: Accent BB-40 Shimano BB-UN300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Jak jeszcze miałem suporty na kwadrat, to najbardziej byłem zadowolony z Neco, ale nie ze zwykłego, tylko tego z alu miskami, z uszczelnieniami: https://allegro.pl/oferta/suport-rowerowy-neco-113-bsa-alu-10884992735 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 14 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedź @cervandes. Jednak zakupiłem marką, czyli Shimano BB-UN300 jak go szlag trafi wtedy jak najbardziej zainteresuję się Neco. Muszę tylko zorganizować klucz dynamometryczny bo nie mam wyczucia do takich rzeczy... 50~70Nm to dalej mogę przeciągnąć 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 15 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 Do Neco mam jedno ale z tego linku... Ludzie zgłaszają, że dostają model niżej. Dostałem suport Shimano BB-UN300 i na oko jest lepszy od Feimin FP-B902/2J, ponieważ ma uszczelniacze na miskach oraz tuleję stabilizującą korbę (tego neco nie ma). Bajer czy coś przydatnego? Wyjdzie w praniu. Jak cenowo? - Neco 1-CMK112 (ten z linku) - 42,99zł - Shimano BB-UN300 - 50,44zł - Feimin FP-B902/2J - 7,71€ - 35,27zł (znalazłem tylko na zagranicznej stronie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 (znalazłem tylko na zagranicznej stronie) I do PL wysyłają za free? Co to za sklep? Może mają coś fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 15 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 To sklep na Słowacji, podałem ceny bez wysyłek dla porównania, że warto dopłacić bo nie jest to kolosalna różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 17 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2021 Kupiłem klucz dynamometryczny 3/8 cala w castoramie, Magnusson się zwie... Ustawiłem 50Nm zapadka grzechotki na lewy gwint. Posmarowałem gwint smarem grafitowym i zacząłem wkręcać - palcami praktycznie do końca. Zapinam klucz dynamometryczny kręcę i kręcę, aż kołnierz strzelił.... Nigdzie w instrukcji owego klucza nie pisze, że dokręcanie z ustawionym momentem jest tylko w prawą stronę. Piszę to ku przestrodze. Naszczęście nic się z mufą nie stało. Stary suport swobodnie kręci się do końca, rama nie pękła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Jesteś pewny że nigdzie tego nie ma? Od dawna wiadomo że takie działają tylko z prawym gwintem. Te obsługujący także lewy, kosztują dużo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GT500s Napisano 18 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2021 Szukam już 3x i nie widzę tego w instrukcji obsługi. Może Wy zauważyliście jakąś informację? Pisze tylko jak ustawić siłę i go przechowywać. Są tańsze z lewo i prawo np. Yato YT-0760 1/2" mam go ale oczywiście chciałem sobie spróbować nowym... Yato YT-0750 3/8" dzisiaj zamówię, które ma to samo rozwiązanie. Owe klucze nie mają zapadki zmieniającą stronę tylko przepycha się trzpień na drugą stronę. Zdjęcia na allegro wprowadzają w błąd i faktycznie ten klucz wygląda tak: Wkurzyłem się nie ukrywam bo nie mam wyczucia do takich gwintów, dlatego kupiłem klucz dynamometryczny. Tylko precyzyjne umiem dokręcić z ręki np HEX 3, które są w blokadzie skoku amortyzatora. Dla informacji Magnusson 1/4" też ustawiony moment działa tylko na prawym gwincie, na lewym już nie - instrukcja w tym kluczu o tym nie mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.