Gość Napisano 27 Czerwca 2021 Napisano 27 Czerwca 2021 Hej, kupiłem kierownicę z wewnętrznym prowadzeniem pancerzy i zastanawiam się jak je poprowadzić. Pancerze wchodzą przy klamkach, a wychodzą przy mostku, ale bardziej z tyłu niż dołu. Na ramie pancerze lecą po dolnej rurze, a jeden pancerz do przedniego hamulca tarczowego. Jakieś sugestie jak je poprowadzić? Pierwszy pomysł był taki, żeby pancerze przechodziły w kierownicy na drugą stronę mostka, ale obawiam się że może zrobić się za duża plątanina. Nie wiem też co z przednim hamulcem. Puszczać wewnątrz czy normalnie na zewnątrz? Owijka będzie tylko do gięcia kierownicy, więc pancerz będzie mógł lecieć od razu w dół. Dwa pierwsze zdjęcia to aktualny stan, trzecie to nowa kierownica.
Q_u Napisano 27 Czerwca 2021 Napisano 27 Czerwca 2021 Nie wiem też co z przednim hamulcem. Puszczać wewnątrz czy normalnie na zewnątrz? Owijka będzie tylko do gięcia kierownicy, więc pancerz będzie mógł lecieć od razu w dół. Co do całości nie wypowiem się, ale przemyśl, czy nie będzie Cię denerwował przewód hamulcowy wychodzący od razu ze zgięcia. W moim przypadku takie dyndające przewody blisko gripów denerwowały mnie, miałem uczucie, ze np. pijąc a potem szybko chcąc złapać kierownicę zawadzę o przewód.
Gość Napisano 27 Czerwca 2021 Napisano 27 Czerwca 2021 Aktualnie tak jest i problemu nie ma. Nie zrobiłem zdjęcia z przodu, zapomniałem. A nie, nawet widać.
Argi Napisano 27 Czerwca 2021 Napisano 27 Czerwca 2021 Przerabiałem temat i puściłem przewody wewnątrz. Wychodzą normalnie przy mostku i idą tak jak w poprzedniej kierownicy. Przecież te otwory są tam, gdzie najczęściej fabrycznie kończy się owijka i stąd przewody wędrują dalej. Taką sytuację pt. "krótka owijka i przewody na zewnątrz" mam w drugim rowerze na trenażer i tam złapałem jednak przewody jednym zwojem izolacji bliżej mostka.
Gość Napisano 27 Czerwca 2021 Napisano 27 Czerwca 2021 Nie do końca. Na ogół pancerze układa się pod kierownicą, tutaj wyjście jest z tyłu.
Mihau_ Napisano 29 Czerwca 2021 Napisano 29 Czerwca 2021 U mnie jest coś takiego. Nie dało się zrobić ładnie bo stare przewody hydrauliczne zostawiałem
Gość Napisano 5 Września 2021 Napisano 5 Września 2021 Jestem po wstępnym przeciągnięciu i ułożeniu pancerzy. Z tyłem nie ma problemy, bo biegną do jednego miejsca i włożyłem je w koszulkę. Jak zwykle przód trochę psuje koncepcje. Wrzucam zdjęcia, może mi podpowiecie jak to zrobić żeby wyglądało dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.