Greg1 Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Ta Kona to taka "muirwoodsopodobna" 😁. Jedyna obiekcja z mojej strony to zębatka korby w rozmiarze 36T, trochę mało do szybszej jazdy lub żeby dokręcić z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 Faktycznie, "Muirwoodsopodobna". Ale jak dobrze widzę na kole 27.5, na dłuższej trasie będzie to męczące, trzeba się więcej okręcić. Co do zębatki to tak naprawdę dobrałbym ją do ostatecznych opon. Przy 35-37c pasuje mieć 40-42T. Powyżej dwóch cali 32-34T. Gdzieś pomiędzy 36-38T. Ale to mój subiektywny wybór. Niemniej uważam że 36T do szerokich opon w Konie jest w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Dafor napisał: Muirwoods wydaje sie tez jednym z tych pasujacych dla mnie ale jego nie moge nigdzie znaleźć. Jaki rozmiar potrzebujesz, na ten moment bez problemu znalazłem wszystkie rozmiary z dostępnością do pięciu dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafor Napisano 13 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2023 (edytowane) Rozmiar pewnie albo M albo L, sam nie jestem pewien Mysle że mógłby być problem z dostawą za granice Mam jeszcze pytanie odnośnie Carpe - bylby to nadal dobry wybór jesli jeżdżę rowerem przez caly rok? Tak z ciekawości gdybym sie jednak na ten rower zdecydował Edytowane 13 Sierpnia 2023 przez Dafor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2023 Cytat Mam jeszcze pytanie odnośnie Carpe - bylby to nadal dobry wybór jesli jeżdżę rowerem przez caly rok? A dlaczego miałby nie być? Wystarczy zamontować błotniki, których zresztą ani w Muirwoodsie ani Konie też nie ma i można jeździć nawet w deszczu i po kałużach. Ja w swoim commuterze montuję błotniki tylko na zimę bo też mim jeżdżę cały rok. Jak tylko pojawiają się pierwsze wiosenne promienie to je demontuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi