Wojciech38 Napisano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Posiadam trek roscoe 6 2020. Chciałem wymienić amortyzator na rock shox revelation. Już go kupiłem po zdemontowaniu starego amortyzatora okazało się że jest on z rury prostej bez systemu tapered lecz główka ramy jest zwężana. Nowy amortyzator ma system tapered. Piszę z pytanie czy będzie pasował. Bez montowania nowych łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Musisz zmienić dolne łożysko sterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech38 Napisano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Podlinkujesz jakieś przykładowe łożysko albi powiesz czym się różni od tęgo które mam teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Zależy jakie masz łożyska i jaka jest dolna bieżnia sterów (na starym widelcu). Często stosują adapter, który w przypadku rury tapered jest niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi