marvelo Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Czy w Polsce kończy się wolność słowa? Sprawa dotyczy tego wyroku: Edytowane 22 Czerwca 2021 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Czy sądzicie, że w Polsce taka krytyka urzędującego prezydenta by przeszła? Edytowane 26 Czerwca 2021 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 24 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 2 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 5 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 24 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Na całym świecie się kończy. Polityczna poprawność czyli autocenzura, a jak będzie mało to paragraf z mowy nienawiści i wio. Oczywiście dotyczy tylko danej społeczności, bo przybysze mogą kultywować odmienność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Kolejny przykład człowieka skazanego za słowa - doktor Zbigniew Martyka, któremu na rok odebrano prawo wykonywania zawodu lekarza, bo poddawał w wątpliwość przyjętą przez służbę zdrowia i rząd politykę w związku z walką z tzw. pandemią Covid 19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Najlepsze jest wolta pisu - od krucjaty przeciwko "mafii lekarskiej" po współudział w pompowaniu pandemii i stręczenie specyfików big farmy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 (edytowane) Matko, aleosochodzi, co on się tak na tego sędziego wydziera, co to za pajac? 😉 Edytowane 25 Maja 2023 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Nie zadajesz sobie trudu zapoznania się ze sprawą i nie potrafisz znaleźć informacji o oskarżonym, używasz jakiegoś niechlujnego języka, a nazywasz kogoś pajacem? Na pytanie o "wydzieranie się" jest odpowiedź w samej wypowiedzi pastora Chojeckiego. „Wnuka nazywali synem Belzebuba”. Zakończył się proces pastora Chojeckiego | Kurier Lubelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 "Gdy tysiąc ludzi przez miesiąc wierzy w jakąś zmyśloną opowieść, jest to fake news. Gdy miliard ludzi wierzy w nią przez tysiąc lat, jest to religia ...." "Wszystkie religie oraz ich bogowie, to nic innego jak wytwór fantazji łatwowiernych i naiwnych ludzi, którzy jeszcze nie dorośli do tego, by wznieść się w rejony czystego rozumowania i wolnej myśli, opartej na nauce.“ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 25 Maja 2023 Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 Szczerze powiem że żal mi tego pastora bo nie wie co mówi, jako osoba duchowna powinien wiedzieć że jest powiedziane " Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni." (Mt 7,1-5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2023 (edytowane) 11 godzin temu, Mentos napisał: co to za pajac? Można sobie żartować z pastora Chojeckiego i tego procesu, ale wyrok jaki zapadnie ma kluczowe znaczenie dla wolności słowa w Polsce, nie tylko w sferze wolności wyznania, ale także np. wypowiadania takich zdań jak powyższe. Sam fakt, że ten proces w ogóle się odbywa jest już poważnym sygnałem ostrzegawczym, że zmierzamy w niebezpiecznym kierunku. Edytowane 25 Maja 2023 przez marvelo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) 22 godziny temu, marvelo napisał: Nie zadajesz sobie trudu zapoznania się ze sprawą i nie potrafisz znaleźć informacji o oskarżonym, używasz jakiegoś niechlujnego języka, a nazywasz kogoś pajacem? Na pytanie o "wydzieranie się" jest odpowiedź w samej wypowiedzi pastora Chojeckiego. „Wnuka nazywali synem Belzebuba”. Zakończył się proces pastora Chojeckiego | Kurier Lubelski No więc zadałem sobie trud i posłuchałem tego jegomościa przez kilkanaście minut bo więcej nie mogłem wytrzymać. Jeszcze bardziej mnie to utwierdziło w przekonaniu że to nawet nie "pajac" tylko jakiś "nawiedzony pajac" Edytowane 26 Maja 2023 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 26 Maja 2023 Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 To się nazywa pycha, ponieważ ja wiem lepiej. W tym momencie nie mam na myśli pastora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 26 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 26 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) 10 godzin temu, Mentos napisał: No więc zadałem sobie trud i posłuchałem tego jegomościa przez kilkanaście minut bo więcej nie mogłem wytrzymać. Jeszcze bardziej mnie to utwierdziło w przekonaniu że to nawet nie "pajac" tylko jakiś "nawiedzony pajac" Ten "nawiedzony pajac" właśnie walczy teraz również o wolność Twojej wypowiedzi. Polecam posłuchać fragmentu od 46:40 z ostatniego materiału. Jest tam przytoczony komentarz Dody odnoście tych niefortunnych słów z 2009 roku ("napruci winem ...") i stosunek pastora do jej wieloletniej batalii, zakończonej ostatecznie zwycięstwem w Strassburgu. Edytowane 26 Maja 2023 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) Edytowane 7 Czerwca 2023 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 5 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 19 Września 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi