abdesign Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Raczej nie masz mleka... bo w tydzień na mleku zamiast dętki schodzi zupełnie inna wartość niż z 6,5 na 5,5... a opony 25 spokojnie możesz je zakładać na obręcze które posiadasz.
Gość Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Dzięki Arturo, Poczytałem, bo nie mam innego wyjścia jak admin każe, ale... na kole mam naklejkę jak dobrze odczytałem to: 722x19TC Z tabel wychodzi, że min szerokość opony to właśnie 28 Mam do kolegi zaufanie, także wiem, że będzie pasować, i też piszą w ten deseń inni: Temat już chyba nieaktualny, ale dodam że opona 25c pracuje idealnie na obreczy 622x19. 28min. to wartość katalogowa, ale są ludzie, którzy śmigają na 700x23c i nie narzekają, ale ja gwarantuje ze 25mm spokojnie daje rade ; )
Mihau_ Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Dopóki obręcz nie jest szersza od opony to zawsze będzie działało
abdesign Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Skoro masz obręcze 19c i zewnętrzną szerokość 22mm to opona 25c to opona trafiona a nie spoza tabeli. Czy Ty czasem nie masz ksyriumów które Mavic sprzedaje w kompletach z założonymi oponami 25c....?
Gość Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Artur, kilka tych tabel przejrzałem i wyglądają tak, że nie pasuje, ale nie twierdzę, że nie znajdzie się tabela, gdzie będzie pasować. Na pewno w większości nie pasuje. Poczekaj, zrobię zdjęcie tego koła. koło ps. są już różowe wentyle 44mm Mleko Uszczelniacz Opon Tubeless Race Gum ZESTAW 10627132351 - Allegro.pl Wiem, o gustach się nie dyskutuje, ale ja lubię w kolarstwie właśnie tę pstrokatość. Jak jestem corocznie na mecie wyścigu dookoła Mazowsza, to jakbym do papugarni wszedł. Mnie się akurat taki świat w kolorach podoba.
abdesign Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 To nie ksyriumy tylko składane, pewnie te: https://www.bikestacja.pl/kola-dt-swiss-350-road-mavic-open-pro-ust-1610g-p-8831.html Myślę że Mavic na temat swoich obręczy wie nieco więcej niż tabelka z netu... i 25mm jest uwzględnione.
Gość Napisano 22 Czerwca 2021 Napisano 22 Czerwca 2021 Podziękował Artur, Jak mówiłem, a raczej pisałem, jeszcze się z tą szerokością prześpię. Na teraz bliżej mi do 28mm czyli takich, jakie mam. Nie wiem, czy to dobre koła czy złe, pewnie jakiś karbon byłby lepszy. Nie chcę już inwestować w osprzęt typu koła, bo jak wiesz, rowerem marzeń ma być ten TREK DOMANE co będzie miał całą elektrykę (łącznie z lemondką) Zobaczymy jak się życie potoczy, w razie co pisz, bo chętnie się z Tobą zapoznam i poturlam do Góry Kawiarni Myślę, że już uda się ograniczyć to pisanie z mojej strony, bo wiedzę na temat opon bezdętkowych już mam a kolega admin ma mnie na oku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.