Gość Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Znalazłem na FB taki post: Pytanie: Sigma - jak na zdjęciach. W ustawieniach wszystko sprawdzone (koła 28"), baterie nowe, odległość też odpowiednia, a od jakiegoś czasu nie dość, że potrafi pokazać 0 km/h w czasie jazdy, to czasami takie kwiatki, jak niżej. Czy wpływ może mieć lampka z wbudowanym aku..? Chociaż, jak jechałem bez niej, to też "nie czytał". I jedna z odpowiedzi: Ja mam sigmę przymocowaną trytytkami i dopiero teraz łączy jak należy. Przy mocowaniu o-ringami też takie kwiatki miały miejsce. I stad moja ciekawość. Jaki wpływ ma materiał mocujący licznik? Oringi są z gumy, może przewodzącej? A trytytki z poliamidu - izolatora. Nic innego nie przychodzi mi do głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Sigma ma bardzo małą tolerancję na ustawienie czujnika. Co z tego, że wygląda dobrze jak nie działa. Musisz się z tym pobawić, dać wyżej, niżej, bliżej, dalej. A jak w końcu złapie to zrób sobie zdjęcie jak ma być, bo to badziewie i tak się w końcu ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 i niestety bywa wrażliwa na zakłócenia elektromagnetyczne. W mojej 23.16 jak włączałem kamerkę Xiaomi Yi niekiedy licznik potrafił się zwiesić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 a ciekawe czy jest jakiś sposób na usunięcie tych zakłóceń? Ekranowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Taki poradnik znaleziony w necie https://seltrade.pl/kiedy-sigma-nie-dziala Pomijając bzdurne fragmenty (pewnie "tłumaczone" przez Google albo humianistę), typu "Wymień baterię CR2032. Strona z ładunkiem ujemnym musi zwracać się do płytki drukowanej z obwodem, strona z ładunkiem dodatnim- na zewnątrz." , moze się okazac pomocny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.