Amarider Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Cześć, mam problem z moimi slxami. Wymieniłem oryginalne klocki żywiczne, ze względu na niewystarczającą siłę hamowania na ebc red. Nowe klocki na początku spisywały się świetnie, były wręcz za mocne. Po kilku godzinach jazdy postanowiły że przestaną hamować. Siła hamowania spadła o 80% i pojawiły się silne wibracje. Po jakimś czasie Wymieniłem obie tarcze na sram centerline, ze względu na to że poprzednie a2z były wątpliwej jakości, łatwo się gięły i od nowości były krzywe. Po wymianie wibracje ustąpiły, ale Siła hamowania była dalej mała (klocki jak i tarcze były już dotarte). Obwiniłem zatem klocki i kupiłem nowe a2z blue półmetaliczne. Jeżdżę już z nimi ok. 2 tydzień a skuteczność hamulcow jest na tyle mała, że muszę używać 2 palców, aby zatrzymać rower. Hamulce są odpowietrzone, zaciski równo ustawione, tarcze odtłuszczone i proste. Jedyna rzecz jaka przygodzi mi na myśl to to, że kupiłem tarcze pod klocki metaliczne i nie działają prawidłowo z półmetalicznymi. Mam pytanie, czy sram centerline są pod klocki metaliczne? Czy istnieje coś takiego jak tarcze pod dane okładziny, czy do takiej tarczy można stosować okładziny żywiczne jak i metaliczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Możliwe że zaciski ciekną i przez to takie akcje. Włóż pomiędzy tłoczek a klocek kawałek kartki i mocno ponaciskaj klamkę, po czym sprawdź czy na kartce nie ma śladu oleju. P.S.Po cholerę piszesz "siła" z dużej litery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Po taką cholere, że autokorekta sama mi przeprawia i pisząc taką długą wypowiedź nie widzi mi się kilkukrotnie cofać, aby zmienić na małe s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Wg SJP PWN obaj użyliście wulgaryzmu , za karę będziecie mieli romans z proboszczem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 1 godzinę temu, Amarider napisał: sama mi przeprawia Co robi? Proponuję tą autokorektę wyłączyć, bo robi więcej złego niż dobrego. Cytat obaj użyliście wulgaryzmu Taki sam wulgaryzm jak "kurde". Nie przesadzajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 1 godzinę temu, Amarider napisał: pisząc taką długą wypowiedź nie widzi mi się kilkukrotnie cofać To dlaczego uważasz, że innym będzie "się widziało" odpowiadać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Rozumiem gdyby to co napisalek bylo nnie zrozumiale, ale serio sie postaralem zeby dalo sie fos z tego wywnioskowac. Widze ze nie da sie dogodzic wszyatkim naraz 1 godzinę temu, sznib napisał: Co robi? Proponuję tą autokorektę wyłączyć, bo robi więcej złego niż dobrego. Porownaj sobie ten tekst, napisany bex autolorekty i poprzedni, zobacz czy robi wircej zlego niz dobrego. Nie wiem po co z ciebie taki awanturnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Regulamin forum wyraźnie mówi ze piszemy poprawną polszczyzną, a nie na odwal, żeby tylko było zrozumiałe. Po to się w szkole uczyliśmy języka polskiego żeby go poprawnie używać. A Ty dalej swoje: Cytat to co napisalek Cytat nnie Cytat dalo sie fos Cytat bex Cytat wircej Nie wspominając o braku polskich znaków i nawet braku pytajnika na końcu pytania. I to wszystko w trzech krótkich zdaniach. Na teraz upominam oficjalnie, więcej takie posty nie będą tolerowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2021 Dobra dzięki za radę, powiedziałem hamulcom żeby używały poprawnej polszczyzny i nagle zaczęły działać. Pozdrawiam z rodzinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi