acid1234 Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 SKLEP SZPRYCHY.COM ul. Plac Cukrowni 683-130 PelplinPolska 733769379 sklep@szprychy.com Chcę kupić u nich rower. Próbowałem mailowo i telefonicznie kontaktować się z tym sklepem. Telefonu nie odbiera a na drugiego maila odpisał mailem bez tematu z informacją, że "rower jest dostępny". Obawiam się kupować od nich rower za 6000zł. Czy mieliście z nimi styczność, jest godny zaufania??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Szukasz sobie sam kłopotów wg. mnie. Na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Same Szprychy to więcej niż jeden salon w Pelplinie. W Gdańsku mają raczej dobrą opinię. W dodatku to taka pora, że w sklepie rowerowym raczej mało kto ma czas siedzieć przy kompie i pisać elaboraty w odpowiedzi na setki pytań od klientów. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 szy >>> raczej podanie jednego numeru komórkowego, którego nie odbierają i wysyłanie maila z informacji "rower jest dostępny" (bez tematu i informacji o jaki rower chodzi) nie przystoi komuś kto prowadzi sklep internetowy, a kupujący pyta o rower za 6000zł. Co ciekawe ten sam rower na allegro - ten sam sprzedawca z Pelplina jest już droższy niż na stronie sklepu o 2600zł. Chyba odpuszczę bo wygląda to mega podejrzanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Udało mi się dodzwonić do lokalizacji, gdzie jest fizycznie rower. Chyba jednak go kupię :). Ale nad odpowiedzią pełnym zdaniem sklep internetowy mógłby popracować, bo nie budzi to zaufania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Jest sezon, czasu w sklepie nie ma, rowerów też niewiele, nie kupisz ty prze internet to kupi ktoś na miejscu za dwa dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dure Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 W dniu 17.06.2021 o 16:30, acid1234 napisał: Co ciekawe ten sam rower na allegro - ten sam sprzedawca z Pelplina jest już droższy niż na stronie sklepu o 2600zł. Chyba odpuszczę bo wygląda to mega podejrzanie. Słyszałeś o takim czymś jak prowizja dla Allegro%? Do ceny sklepowej doliczają sobie koszty Allegro, za które płaci kupujący na Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackFrost Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 2600zł od kwoty 6000zł to "doliczenie sobie kosztów Allegro" Twoim zdaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 Moim zdaniem to jasny przekaz do zainteresowanego zakupem żeby skontaktował się bezpośrednio ze sklepem, a nie kupował na Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 Allegro to witrynka reklamowa, wabik, zanęta ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 Kupiłem taniej rower z strony szprychy.com. Czekam na przesyłkę . Myślę, że będzie wszystko ok :). Dam znać jak otrzymam rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 26 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Rower dotarł cały i zdrowy. Pierwsza przejażdżka już zrobiona. Zamówienie wykonałem w nocy Czwartek. Dostawa Środa (następny tydzień). Kontakt z sklepem oceniam słabo - ale jakiś jest. Rozumiem, że jest sezon, także nie mam pretensji i na razie jestem zadowolony. Tak przykładowo... Gdy zamawiałem rower w KONA Polska rower zamówiony o 15.00 był następnego dnia o 9.00 SZOK !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Niestety, ale jak sklep ma też oddział stacjonarny, to dość często kontakt jest średni. U siebie mam sklep, dość znany w okolicy, drugi oddział mają w Warszawie. Dopóki w mojej miejscowości pracowała kobieta odpowiedzialna za telefony czy maile i obsługę klienta w prostych sprawach, to nie było problemu z kontaktem, wszystkiego się można było dowiedzieć. Potem zniknęła, w jej miejsce wskoczyli jacyś ludzie którzy nawet w sklepie nie wyglądają na zainteresowanych, a na maile nie odpowiadają. Pisałem do nich zarówno w sprawie części, jak i rowerów po 5k, nie odpisali, ich strata. Pisałem także do serwisu rowerów szosowych pod Warszawą i Ci dopiero mnie zdziwili. Pisałem do nich na FB ( taką formę kontaktu sami proponowali), wiadomość odczytywali a odpowiedzi już nie było. No trudno, najwyraźniej sprzedaż części za kilkadziesiąt zł ich nie interesowała na tyle, żeby stuknąć kilka razy w klawiaturę. No a że ja jestem pamiętliwy, to raczej ich klientem już nie będę. PS: dwa dodatkowe pytania. 1. Co to za rower? Kross? Stal? 2. Jaki błotnik masz przy amortyzatorze? Wygląda dobrze, a szukam takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 27 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 SKOM25 1.Kross pure trail- stal 2. Błotnik z decathlon za 14 zł - solidny jak te za 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.