dlisek Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Dzień dobry. 3 lata temu szukałem znajomemu roweru i trafil się uzywany Kross A8 prawie nowy za chyba 1400zl. Miała byc rama L a przyszlo S. Z racji tego ze osprzet świetny w tej kasie to dogadalismy się ze odeslemy sama ramę a on odda nam 300zl. Udalo się dostac nowa ramę krossa A8 juz w rozmiarze L i wszystko super poza tym ze sterowka była za krotka i do tego aluminiowa. Amor poszedl do goscia który spawa amelinium, dolozyl kawałek ze wzmocnieniem w srodku i długo nie wytrzymało. (Wiem że pomysł ze spawaniem był glupi a kumpel tylko fartem nie stracil zebow). Chcemy to zrobic porzadnie i proszę was o dorade. Widzę 3 opcje. 1. Pan Activia i wymiana rury. 2. Kupno czegoś takiego: https://allegro.pl/oferta/nowe-golenie-rock-shox-tora-xc-sl-32mm-1-1-8-10561236097 O ile to jest do tego modelu albo może da się dobrac. 3. Adaptery do przedluzania rury ale nigdy nie widziałem takich rozwiązań. Trochę ostatnio wypadlem z rynku rowerowego i nie wiem jakie sa aktualnie możliwości. Zdjecia fatalne robione kalkulatorem i syf ale rower długo stal w szopie czy czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Tylko wymiana rury, cała reszta to fuszerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Rozumiem? A wymiana całego zestawu oryginalnego tj. sterowka razem z korona i lagami? Generalnie martwi mnie to że amora na wymianę rury trzeba wyslac rozebranego a nie wiem jak trudne jest rozebranie tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 (edytowane) To lepsze niż wymiana samej sterówki. Tak czy inaczej najpierw trzeba ten amortyzator rozebrać bo widziałem wiele tych TOR, które nawet płynnie działały ale w środku był dramat. Rozbiera się tak samo jak inne modele RS. Edytowane 17 Czerwca 2021 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Ok czyli musze go rozebrac mimo wszystko. Dzięki za pomoc 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi