gokart Napisano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Witam. Chciałbym uzyskać od was jakąś najlepiej trafną pod podpowiedź 😀 Otóż rower wheller cross ma przejechane niewiele bo 500 km. Osprzęt to tył deore xt rd-t 8000,przod deore fd t-670, korba slx FC-m660. W dniu wczorajszym zauważyłem bardzo dziwne dzwięki wydobywające się tak myślę z przedniej korby lub przerzutki. Takie jakby chrobotanie, ocieranie łańcucha o nie wiem przerzutkę. Dzieje się to tylko wyłącznie na blacie obojętnie czy z tyłu jest najmniejsza zębatka czy ta po środku czy jedną z większych koronek, nie istotne czy siedze na siodełko czy stoję, i tylko przy mocniejszym nacisku na lewy pedał. Macie jakieś pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 A patrzyłeś czy łańcuch nie ociera o przerzutkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gokart Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Łańcuch nie ociera. Dobra widzę co jest nie tak i dlaczego tak się dzieje tylko na dużym blacie oraz przy ciśnięciu na lewy pedał. Zęby blatu ocierają o przerzutkę, pytanie jak śrubą L przesunę położenie wózka aby wyeliminować ocieranie to wtedy będzie łańcuch ocierał o przerzutkę w konfiguracji blat i najmniejsze zęby kasety. Może całą przerzutkę przesunąć w osi trochę odkręcając od ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Shimano ma ultra dokładną instrukcję regulacji przerzutki. Odnajdź dla swojego modelu i postępuj krok po kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Instrukcje jak najbardziej polecam, jednak jeśli przerzutka ociera w takiej pozycji to potencjalnie jest za nisko zamocowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.