__guest Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 Witam. Dzisiaj wlazłem na stronę ( DT4you ) a tam brak w ofercie obręczy XM 551 ... O_o Czy to znaczy że ten produkt już nie będzie dostępny, czy to bardziej jakiś błąd na stronie ?
__guest Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Napisano 14 Czerwca 2021 Ale o co chodzi Tobie z tym suportem ?
Q_u Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 Przecież możesz zapytać bezpośrednio u źródła. Chyba szybciej i pewniej.
__guest Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Napisano 14 Czerwca 2021 Nie wiem czy wiesz, ale jest że tak się wyrażę już po godzinach i raczej się nie dodzwonię. Nie odwiedzałem strony przez jakiś czas, a że akurat po pracy już wlazłem na stronę to przecież nie moja wina. Dzisiaj zamówiłem do nowej ramy Rock Shox ZEB, heble Hope Tech 3 V4 miałem jutro zamawiać, reszta części już tak wstępnie umówiona ... i się zesrało. Nie wiem co teraz robić, anulować cały projekt ?. Nie dość że części podrożały, to jeszcze takie kwiatki. Jakieś pomoce naukowe od Ciebie ? Temat ... Mocne obręcze o szerokości wewnętrznej 44 mm / 45 mm ?.
Q_u Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 HM, rozumiem wszystko ale zawsze wydawało mi się, że 100% pewne informacje pochodzą raczej od dystrybutora/sprzedawcy, nie z forum, gdzie tak naprawdę można napisać co się podoba. Powodzenia w składaniu.
__guest Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Napisano 14 Czerwca 2021 Dzięki ; ) Strony DT Swiss nie odwiedzałem przez Zimę, tak ze trzy miesiące, może trochę więcej, zrobiłem sobie taką powiedzmy nieco dłuższą przerwę. Nie wiem o co chodzi i jutro zadzwonię, sądziłem że ktoś na forum już wie coś na ten temat.
RafalxM Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 https://www.rosebikes.pl/dt-swiss-xm-551-275-disc-rim-812460 , zapytałbym czy mają profilaktycznie. edit: wg opisu to one mają 44 mm szerokości na zewnątrz
Q_u Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 https://www.dtswiss.com/en/components/rims-mtb/all-mountain/xm-551
Dokumosa Napisano 14 Czerwca 2021 Napisano 14 Czerwca 2021 W sam raz pod gumy 3". Są dostępne bez większych prob. w PL (500-550zł).
__guest Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Napisano 14 Czerwca 2021 Q_u / RafalxM ; ) Dzięki za poprawkę, dawno już nie zaglądałem w dane techniczne. Dokumosa ; ) Opony 27.5 x 3.0 raczej pod jeszcze szersze obręcze. Ganiałem przed zawodami na takich oponach, to już bardziej Fat Bike : ) Ja wolę takie normalne opony ... 27.5 x 2.6 / 27.5 x 2.8.
__guest Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Napisano 14 Czerwca 2021 2 godziny temu, Dokumosa napisał: W sam raz pod gumy 3". Są dostępne bez większych prob. w PL (500-550zł). Przed napisaniem tematu na forum nie sprawdzałem ofert na Allegro, tylko od razu tak z przyzwyczajenia wlazłem na stronę DT4you która dla mnie jest taką główną stroną DT Swiss. Pozwoliłem sobie zajrzeć na Allegro, no i są dostępne obręcze tak jak piszesz bez większych problemów. Zadzwonię do sklepów rowerowych i spytam się czy te szersze obręcze faktycznie wyleciały z oferty DT Swiss, czy raczej sklepy mają ostatnie sztuki aż do wyczerpania zapasów. Znalazłem też obręcze DT Swiss M 582 które kiedyś miałem, znakomite obręcze.
Mod Team sznib Napisano 15 Czerwca 2021 Mod Team Napisano 15 Czerwca 2021 13 godzin temu, Q_u napisał: A co na to suport? Support.
Dokumosa Napisano 15 Czerwca 2021 Napisano 15 Czerwca 2021 @_Piotrek raczej nie bo na oficjalnej stronie są dalej w ofercie a oferta ostatnio przeszła istne trzelęsienie ziemii. Poza tym np. taka zaszłość historyczna jak 533d trzyma się nadal dobrze pomimo popytu na coraz szersze i lżejsze obręcze.
Q_u Napisano 15 Czerwca 2021 Napisano 15 Czerwca 2021 2 godziny temu, sznib napisał: suport. wspaniała autokorekta.
__guest Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Napisano 15 Czerwca 2021 3 godziny temu, Dokumosa napisał: @_Piotrek raczej nie bo na oficjalnej stronie są dalej w ofercie a oferta ostatnio przeszła istne trzelęsienie ziemii. Poza tym np. taka zaszłość historyczna jak 533d trzyma się nadal dobrze pomimo popytu na coraz szersze i lżejsze obręcze. Rano dzwoniłem do Roberta ( DT4you ) obręcze nie są już dostępne w ofercie na stronie. Robert mówił że niedługo pojawią się nowe modele, jakoś tak pod koniec roku, nie wie czy w tej samej szerokości, może będą te same ale w innym malowaniu, a może inny kształt ?. Na razie nie ma za dużo informacji, a te sklepy co mają na aukcjach obręcze M582 / XM551 dzwoniłem i taka była odpowiedź ... Napisz maila ... O_o Robert sam mówił że sklepy mogą mieć wystawione obręcze, ale nie muszą ich mieć na stanie, czyli wychodzi na to że klient dzwoni, ze sklepu proszą o mail, a za jakiś czas napiszą że nie ma obręczy. Rozmawiałem jeszcze z jednym sklepem i tam już jest lepiej, to znaczy inaczej podeszli do sprawy i można coś pogadać, a nie napisz Pan Maila ...
Dokumosa Napisano 15 Czerwca 2021 Napisano 15 Czerwca 2021 A jaki rozmiar i ile otworów potrzebujesz?
__guest Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Napisano 15 Czerwca 2021 Rozmiar obręczy 27.5 / otworków 28 sztuk. Jeżeli są piasty DT Swiss 350 na 32 prostych szprychach " StraightPull " wtedy obręcze też takie. Sądzę jednak że DT Swiss raczej nie ma takich piast na 32 prostych szprychach, no chyba że coś przegapiłem ostatnio i wylazły takie piasty, raczej nie wylazły ...
ahaja Napisano 15 Czerwca 2021 Napisano 15 Czerwca 2021 W bike-discount.de masz te obręcze na 28 jak i 32 szprychy po 98,18EU.
Q_u Napisano 15 Czerwca 2021 Napisano 15 Czerwca 2021 W bike-discount.de masz te obręcze Tam to trzeba chyba osobiście być i je widzieć, bo to co "mają" na stronie nie jest równe, że mają. Od lutego 3 zamówienia i po wykłóceniu się łaskawie zwrot robili, bo "nima"
Dokumosa Napisano 15 Czerwca 2021 Napisano 15 Czerwca 2021 NW.b-d dostajesz dokładnie co zamawiasz. Są też w rodzimej cyklomanii i aledrogo.
__guest Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Napisano 15 Czerwca 2021 35 minut temu, Q_u napisał: W bike-discount.de masz te obręcze Tam to trzeba chyba osobiście być i je widzieć, bo to co "mają" na stronie nie jest równe, że mają. Od lutego 3 zamówienia i po wykłóceniu się łaskawie zwrot robili, bo "nima" Już wsiadam w samochód i jadę w ŚWIAT : )
Q_u Napisano 15 Czerwca 2021 Napisano 15 Czerwca 2021 Pamiętam tylko ostatnie zamówienie, bo były to buty. nie wysłałi, oddali kasę, a buty za 2 tygodnie i tak się pojawiły w "sale". Wcześniej jakieś pierdółki też z wyprzedaży. Widziałem dobre opinie, ale u mnie się nie sprawdziło.
__guest Napisano 16 Czerwca 2021 Autor Napisano 16 Czerwca 2021 16 godzin temu, Dokumosa napisał: NW.b-d dostajesz dokładnie co zamawiasz. Są też w rodzimej cyklomanii i aledrogo. Zadzwoniłem do Dawida ( Daveo ) Dawid mi ulepi koła na DT Swiss XM 551 + DT Swiss piasty i szprychy + reszta. Muszę jedynie napisać na forum rowerowym do Dawida na priv, bo musi sprawdzić czy ma cały komplet, ale jak rozmawialiśmy przez telefon to Dawid mówił że raczej ma wszystko na stanie ...
Q_u Napisano 16 Czerwca 2021 Napisano 16 Czerwca 2021 Dobry wybór z Dawidem. Mam od niego z kiedy komplet i z tego roku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.