Skocz do zawartości

[8 tyś] Full czy to dobry pomysł ?

osis25

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bo gianta nigdzie nie ma to po pierwsze, po drugie nawet jakby był nie wysyłają, a marin był w Myślenicach Negra Sport a rozmiar M. 

Napisano

Nie wiem gdzie mieszkasz ale po mniejszych miastach stoją czasami pojedyncze rowery z zeszłego roku. Ja tak wyhaczyłem swojego Marina a wczoraj oglądałem SLR, co prawda ten słabszy, a pewnie celowałbyś w wyższy model?

Napisano

Ja po swojego Gianta do Krakowa pojechałem (z Warszawy) - rano wyjechaliśmy, pizza (bardzo dobra niedaleko sklepu Dobrerowery), odbiór i jeszcze przed powrotem wycieczkę po Ojcowskim Parku Narodowym zrobiliśmy. Wszystko zależy od ciśnienia...

Z Górnego Śląska to przecież rzut beretem.

Napisano
4 minuty temu, spidelli napisał:

Prawda. Pytanie czy "dostępne od ręki" to aktualna informacja :)

Też nie wierzyłem, ale jak zadzwoniłem to mnie zapewnili, że to co na stronie to na 100% dostępne. "kupiłem" przez stronę, pojechałem i OK. Nie trzeba jechać w ciemno.

Dodam, że Trance jest super! 

IMG_1255.jpeg

Napisano

Dojazdy do pracy trailem po asfalcie z powodu pleców? Wzruszające.

Lekiem na ból pleców jest lekarz i rehabilitacja.

A to czy na danym rowerze pozycja jest agresywna, zależy tylko i wyłącznie od ustawień. Na wyścigowej szosie każdy może sobie ustawić wygodnie kierownicę.

Cenisz sobie praktyczność, ale chcesz ujeżdżać fulla mtb po asfalcie. No cudownie. A jak masz po drodze 10m zjazdu, to koniecznie sprzedawcy z forum powinni doradzić DH.

Trance to rower na trasy enduro w srebrnej górze, a nie toczenie się do pracy asfaltem. coraz głupsze rady na forum.

Na dojazdy do pracy najlepsze jest miejskie ostre koło z prostą kierownicą i możliwością montażu błotników. A jak ktoś ma po drodze dużo podjazdów, to rower szosowy z możliwością montażu błotników.

Napisano
Cytat

Na dojazdy do pracy najlepsze jest miejskie ostre koło z prostą kierownicą i możliwością montażu błotników. A jak ktoś ma po drodze dużo podjazdów, to rower szosowy z możliwością montażu błotników.

Jak ktoś ma w drodze do pracy dużo podjazdów, to znaczy, że w drodze do domu ma dużo zjazdów... Więc...

Cytat

A jak masz po drodze 10m zjazdu, to koniecznie sprzedawcy z forum powinni doradzić DH.

i wszystko się zgadza :)

Napisano
9 minut temu, Mateusz30 napisał:

Dojazdy do pracy trailem po asfalcie z powodu pleców? Wzruszające.

Lekiem na ból pleców jest lekarz i rehabilitacja.

A to czy na danym rowerze pozycja jest agresywna, zależy tylko i wyłącznie od ustawień. Na wyścigowej szosie każdy może sobie ustawić wygodnie kierownicę.

Cenisz sobie praktyczność, ale chcesz ujeżdżać fulla mtb po asfalcie. No cudownie. A jak masz po drodze 10m zjazdu, to koniecznie sprzedawcy z forum powinni doradzić DH.

Trance to rower na trasy enduro w srebrnej górze, a nie toczenie się do pracy asfaltem. coraz głupsze rady na forum.

Głupoty takie piszesz, że poezja. A czy ja napisałem, ŻE GŁUWNIE BĘDĘ JEŹDZIŁ PO ASFALCIE ? Czy napisałem, że dojazd do pracy a w wolnej chwili lasy hałdy ? Czytaj ze zrozumieniem a nie wymądrzaj się co i gdzie ja mam chodzić i do jakich lekarzy. Całe szczęście, że ty jesteś zdrowy i nic Cię nie boli. Ale uwierz to się kiedyś może się zmienić i wtedy zobaczysz jak to jest. 

Napisano
2 minuty temu, spidelli napisał:

@osis25

Daj spokój, szkoda czasu :) Jak tam - ustaliłeś coś w sprawie Gianta?

Tak dzwoniłem Pan przekazał, że jest rezerwacja na ten rower. 

Napisano
W dniu 13.06.2021 o 16:49, osis25 napisał:

po wypadku mam problemy z kręgosłupem i szukam wygody, którą może albo nie zapewnić mi zawieszenie z tyłu.

2 godziny temu, osis25 napisał:

celowałem w wyższy model.

I naprawdę uważacie, że ten rower https://www.giant-bicycles.com/pl/toughroad-slr-1 jest odpowiedni do 

27 minut temu, osis25 napisał:

dojazd do pracy a w wolnej chwili lasy hałdy ?

?

Pogubiłem się tylko nie wiem jeszcze w którym momencie...

Napisano

Byłem pojeździć po lokalnych sklepach i wiecie co ? TOTALNA PUSTKA, same resztki i złomy 😕 Jedynie co upolowałem to TRANCE X 29 2 2021r cene jaka mi zaproponowali to 13tyś......

Napisano

Nie mogę edytować ale zapomniałem dodać, że jeszcze znalazłem ANTHEM 29 1 2021r tego mi bardziej do mojej jazdy polecali co myślicie. 

Napisano

Pojeździłem troche - fajny rower ale niezbyt relaksacyjny ... 

Gdybym szukał w tym budżecie fulla na maratony to byłaby to bardzo poważna propozycja ... 

Napisano
Godzinę temu, wkg napisał:

Pojeździłem troche - fajny rower ale niezbyt relaksacyjny ... 

Gdybym szukał w tym budżecie fulla na maratony to byłaby to bardzo poważna propozycja ... 

To mi się już pomysły skończyły, to jakiego fulla proponujesz lub sztywniaka ? 

Napisano

Wiesz, dyskusja taka trochę sobie a muzom, każdy ma inne proporcje tułowia, rak i nóg, inna pozycję uznaje za komfortową. 

Kellysy Gate od kilku lat mają taką umiarkowaną geo ze sztywniaków, Meridy BIG.NINE Light są niegłupie .... Z fulli to bym wziął takiego "XC na sterydach" - ja się dobrze czułem na Canyonie Neuronie. 

Napisano

Miał być full.... ale jak się przejechałem na tym cwaniaku to po prostu miłość od pierwszej jazdy.... fakt ANTHEM 29 1 świetny rower super zawieszenie.... ale cena... i jak pomyślałem jak jeżdżę to jednak wygrał rozum. Odchodzą koszta serwisu. Chodź nie powiem ANTHEM hmmm no chciałbym ale po co ? Żeby pocieszyć się kilka dni pełnym zawieszeniem ? I nie wykorzystywać tego ? Bez sensu. Wybór padł na :)

WhatsApp Image 2021-06-17 at 20.15.42.jpeg

Napisano
9 godzin temu, osis25 napisał:

jak pomyślałem jak jeżdżę to jednak wygrał rozum. Odchodzą koszta serwisu. Chodź nie powiem ANTHEM hmmm no chciałbym ale po co ? Żeby pocieszyć się kilka dni pełnym zawieszeniem ? I nie wykorzystywać tego ? Bez sensu.

Brawo! :) To się nazywa przemyślenie sprawy i dobór narzędzia do potrzeb. Niech się dobrze jeździ :) 

IMHO wątek można by nawet przypiąć ku pamięci dla wszelkich forumowych naganiaczy-onanistów, co to jak przeczytają "fól" w temacie to już ogień z polecaniem kolejnych, zwykle coraz droższych i bardziej "hardkorowych" modeli, zamiast spytać gdzie i jak autor tematu jeździ i doradzić coś rzeczywiście dostosowanego do potrzeb.

Napisano
9 godzin temu, osis25 napisał:

Wybór padł na :)

Czyli skończyło się  jak zwykle. :) Niech służy!

PS. A po co te stelaże na sakwy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...