Groniu Napisano 12 Czerwca 2021 Napisano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Cześć, mam taką sprawę posiadam koła od roweru specialized stumpjumper z piastą tylną 142+ x12, czy mogę je w jakiś sposób zamontować do roweru Cannondale Trail 1 2020? https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2020-gorskie/sport/trail/trail-1 Koła to pozostałości po poprzednim rowerze a chciałbym zrobić sobie drugi komplet na zmianę. Widziałem, że jest dostępnych wiele konwerterów, adapterów, podkładek dystansujących oraz redukcji osi. Czy da się to jakoś ogarnąć? Edytowane 12 Czerwca 2021 przez Groniu Cytuj
some1 Napisano 13 Czerwca 2021 Napisano 13 Czerwca 2021 (edytowane) 12x142 to sztywna oś bez boosta, a Cannondale ma boosta bez sztywnej osi. Wszystko nie tak. Piasta do wymiany, prościej pewnie kupić nowe koło. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez some1 Cytuj
Groniu Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Napisano 15 Czerwca 2021 hmmmm myślałem, że jest jakieś rozwiązanie aby obejść to... bez przeplatania piasty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi