flak Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Hej, przy dokręcaniu urwał mi się zaczep klamki BLM506 1) Nie mogę znaleźć żadnej używanej, a nowe to komplet i strasznie drogie. Do mojej klamki nasuwa się manetkę przerzutki przedniej. Które klamki będą obsługiwały manetkę? 2) Na olx widziałem, że ktoś ma wykrzywioną dźwignię klamki, czy można ją samą wymienić? Proszę o wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Cytat Na olx widziałem, że ktoś ma wykrzywioną dźwignię klamki, czy można ją samą wymienić? O ile reszta jest sprawna możesz przełożyć dźwignię ze swojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Hej, sa jakies manuale jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 16 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Dzięki, w ogóle nie widzę na internecie lewej klamki z uchwytem. Czy dlatego, że jest to stare, czy teraz jest tak duże zapotrzebowanie i wszystko wyprzedane. Co robić w takiej sytuacji? Czekać aż coś się pojawi? Brać komplet za 400stóy tył i przód i się cieszyć ze w ogóle jest Może shimano ma części serwisowe, które nie są w sprzedaży. Doradźcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Starsze roczniki są wycofywane ze sprzedaży, niestety. I nie, Shimano nie ma w sprzedaży części serwisowych. To ich perfidna polityka żebyś kupił nową klamkę/zacisk zamiast uszczelki za ułamek w.w. kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 16 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 (edytowane) A czy jakiś nowszy model można kupić pojedynczo (lewy). Czy to jest sprzedawane tylko kompletami. Druga sprawa, czy każdy nowszy model będzie pasował pod manetkę? Ona się nasuwa na jakąś tulejkę. Edytowane 16 Czerwca 2021 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Klamki Shimano są kompatybilne wtecz. Ale nie jeśli chodzi o mocowanie manetki, bo co generacja to jest nowy i-Spec coś tam. Niby można jakieś adaptery dokupić, ale nie orientuję się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 (edytowane) Czy klamka BL-M6100 będzie pasowała na podmianę z BLM506, a dokładniej. 1) Czy cały układ będę mógł przełożyć z z 506 do 6100, czy to nie jest tak ze 506 jest sprzedawany razem z zaciskiem i jest to nierozłączny element? 2) Czy na 4100 nasunę przerzutkę przednią kompatybilną z 506? Proszę o wsparcie Edytowane 18 Czerwca 2021 przez flak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi