Szymon3c Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Po wykręceniu śrub mocujących v-ki zazwyczaj widać resztki fabrycznego czegoś (niebieskie, plastelinowate) co ma zapobiegać luzowaniu śrub. Nie mam na myśli typowych smarów "anty-seize" którym smaruje się większość gwintów np. gwinty suportu w ramie, czy gwinty pedałów. Co kupić do tego celu żeby za bardzo nie przepłacić, jest coś dedykowanego do rowerów (mam do sztyc/mostków ale nie nadaje się do połączeń gwintowanych) ? (są różne mniej lub bardziej uniwerslane, google podpowiada np. MA 10-006 (nie próbowałem)) Gdzie to się jeszcze w rowerze stosuje ? Temat zakładam bo niedawna dotykałem tylko swoich pojazdów i używałem normalego przeciw zapiekaniu, mam zwyczaj sprawdzać śruby co jakiś czas i wyłapałbym luz, problem w tym że ostatnio grzebnąłem w kilku cudzych rowerach a nie sądzę żeby cokolwiek w nich sprawdzano póki w ogóle jakoś jadą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Taki wystarczy: https://allegro.pl/oferta/k2-prolok-klej-anaerobowy-do-gwintow-srednia-sila-10729188150?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=YmZhM2U4NjQtM2U2ZS00NGU0LTlkOWMtYzFlZGE4MmU4MWVlAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=5d8d2e19-4a35-4577-8838-5c8c8d1a8e23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.