Crockett Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Pytanie totalnego świeżaka w szosowe rodzinie. Kupiłem szosę na osprzęcie 105 i nie mogę znaleźć baryłek do regulacji napięcia linek. w MTB są przy manetkach, a tutaj ? z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Przy przerzutce w tylnej. Dla przedniej, wypadałoby dodać w okolicach kierownicy. 15 min roboty, ale pewnie czeka Cię wymiana linki i drobna regulacja przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crockett Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Rzeczywiście, przy tylnej jest baryłka. Czyli przy przedniej, po prostu producent nie dodał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Przy przedniej nie ma baryłki, musisz zamontować swoją na pancerzu. Dziwne, bo jeszcze nie widziałem roweru szosowego bez tego elementu. Może ktoś sam wymieniał pancerze i tego nie wrzucił? Tak czy inaczej, bez tego elementu regulacja przedniej przerzutki graniczy z cudem, praktycznie nie jest możliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Cytat Dziwne, bo jeszcze nie widziałem roweru szosowego bez tego elementu. To wcale nie jest takie rzadkie... wręcz nagminne. Pierwszy z brzegu rozpoznawalny przez niemal wszystkich rower: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 u mnie też nie ma i wcale mi to nie przeszkadza, a zawsze można dodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crockett Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Ok, czyli nie mam się co martwić. Najwyżej przy serwisie po sezonie i wymianie linek się dołoży baryłkę dla przedniej przerzutki (bo jak bez tego ją regulować w razie czego ?) Rower używany z 2020r, ale ma jeszcze rok gwarancji producenta. Nalot 1600 km, super zadbany, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 31 minut temu, raven82 napisał: u mnie też nie ma i wcale mi to nie przeszkadza, a zawsze można dodać Jak regulujesz przerzutkę? Mam Tiagre 4700 i regulacja wywołuje ból pewnej części ciała. Linkę trzeba napiąć ekstremalnie mocno, a i to wcale nie gwarantuje sukcesu. Musiałem kombinować ze śrubą L, żeby dodatkowo napiąć linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 no ja mam ultegrę z tyłu jest baryłka, a przód - wszystko na śrubach regulacyjnych ustawiam raz i git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 W nowych typach przerzutkek (wyższych modeli z R) r7/8/9... masz śrubę regulacyjną, w starszych nie ale to też nie jest "nieustawialne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Rzeczywiście, ciekawe rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.