shadar Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Hej, ponad 2 lata temu kupiłem RockShox Judy Gold RL 27.5" Solo Air 100 i z różnych powodów nie został zamontowany. W końcu się zmobilizowałem i zaplanowałem montaż na najbliższe dni. Zastanawiam się tylko czy fakt że przeleżał ponad 2 lata w pudełku mógł jakoś negatywnie na niego wpłynąć. Wymaga jakiegoś specjalnego serwisowania czy wystarczy nasmarować golenie, dopompować i cieszyć się z dobrego amortyzatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 RS każdemu zalecają podstawowy przegląd, niestety nie błyszczą kontrolą w produkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadar Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Podstawowy = rozebranie amortyzatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Zdjąć dolne lagi, zlać olej, namoczyć gąbki, nasmarować uszczelki i tyle. Lepiej zrobić, niż potem płakać że coś się dzieje z widelcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Przy okazji można też sprawdzić, czy sprężyna nie jest sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi