kowet Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Nie mogę odkręcić śruby od dołu tłumienia (ktoś to za mocno skręcił lub użył za dużo kleju) amor Rock Shox PIKE RCT3. Próbowałem już pneumatykiem - nic, odkręciłem od góry ale tamtędy nie mogę dostać się do dolnej części aby ją jakoś przytrzymać. Próbowałem na napompowanym powietrzu, na spuszczonym - nic. Może jakieś inne pomysły, bo mi przychodzi do głowy już tylko jeden - rozwiercić lub obciąć śrubę i poszukać nowej - chciałbym tego jednak uniknąć. ewentualnie gdzie mogę taką śrubę kupić. Podjąłem się serwisu roweru od syna i chcę go ogarnąć, bo zbliża się obóz. Help plisss!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Podgrzej czymś, to klej trochę puści. Tyle że może dojść do uszkodzeń dookoła, ale chyba wyjścia nie ma. Pewnie najlepiej byłoby osłonić wszystko oprócz śruby i użyć opalarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 śruba kręci się razem z trzpieniem tłumika? Zazwyczaj wystarczy obciążyć amortyzator na włączonej blokadzie i wtedy odkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowet Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Godzinę temu, skom25 napisał: Podgrzej czymś, to klej trochę puści. Tyle że może dojść do uszkodzeń dookoła, ale chyba wyjścia nie ma. Pewnie najlepiej byłoby osłonić wszystko oprócz śruby i użyć opalarki. Niestety to nie zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 No ale właśnie. Śruba stoi, czy kręci się z całym popychaczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowet Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Śruba kręci się z trzpieniem i niestety druga podpowiedź z blokadą też nie dała rady... Edytowane 10 Czerwca 2021 przez kowet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi