ahaja Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Taką zagwozdkę mam: W specyfikacji opisane jest, że rozmiar śrub mocujących tarcze w tym modelu korby (pewnie też w kilku innych) to M8x8,5/1. Pierwsze to wiadomo, druga liczba to długość a po ukośniku - czy to oznaczenie skoku gwintu? Czy dobrze myślę? Pytam bo postanowiłem nieco zmienić linię łańcucha dodając podkładki ale pomyślałem, że lepiej by było skombinować dłuższe śruby - +-12mm. Niestety zauważyłem, że znakomita większość tego typu śrub dostępnych na np a....o mają oznaczenie 0,75 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Zwykła tam nie wejdzie. Te od zębatek mają właśnie mały skok. Poszukaj śrub Shimano od innych modeli, są dłuższe. Nowe Deore 1x takie ma z tego co pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Jak miałem, lata temu, tę korbę, to wchodziły standardowe m8/0.75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Oryginalne Shimano z tego co pamiętam mają M8 i 8,5mm ale są też dostępne M8 11,5mm. Te dłuższe chyba pod korby 3 rzędowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 2 godziny temu, ahaja napisał: M8x8,5/1. Pierwsze to wiadomo, druga liczba to długość a po ukośniku - czy to oznaczenie skoku gwintu? Czy dobrze myślę? Chyba raczej się mylisz. Przeczytaj cały wiersz w tabelce: M8x8,5 /1 UNIT=4 PCS. Czyli 1 komplet (4 sztuki w komplecie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Dziękuję za podpórki. Zatem trza będzie bojem rozpoznać i sprawdzić czy 0,75 będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.