nte Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Cześć, Ok. 8 lat temu kupiłem Kross Evado 4, z którego jestem bardzo zadowolony. Ostatnio jednak spadło ciśnienie w obu hamulcach, a wymiana płynu pomogła tylko na kilka miesięcy. Postanowiłem wymienić więc stare Avid Elixir 1 na coś nowego. Czy możecie mi doradzić jak powinienem dobrać nowe hamulce? Nie znam się na tym kompletnie. Czy tarcze również powinienem zmienić? Nie mam określonego budżetu, ale nie potrzebuje nic nadzwyczajnego, bo robię wyłącznie lekkie trasy rekreacyjne. Nie jestem też przywiązany do któregokolwiek producenta. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To_JaT Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 To odpowietrz je jeszcze raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Mogę polecić Shimano. Spokojnie hamulce z grupy Altus zaspokoją Twoje potrzeby. Co do wymiany tarczy to zależy od jej zużycia, ile par klocków tarcza zużyła? Bardzo prawdopodobne że stare tarczę i adaptery będą pod system Avid. Możesz kupić 180/160mm na przód i 160mm na tył. Do tego potrzebne adaptery. Edytowane 9 Czerwca 2021 przez Imar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 stare tarczę i adaptery będą pod system Avid Coż Pan wypisuje??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Chodziło mi o tarczę 185 i podkładki CPS. Fakt moja pomyłka bo Elixir 1 były bez CPS'ów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nte Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Dziękuję za odpowiedzi. Postaram się zakupić coś zgodnie z sugestiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi