Gradory Napisano 8 Czerwca 2021 Napisano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Rower trailowy 130 mm skoku zawieszenia. Jest przy zamoryzatorze przednim i tylnym obrotowa dźwigienka, która pozwala prawie całkowicie zablokować zawiszenie. Czy można na zablokowanym zawieszeniu jechać agresywnie po korzeniach i skakać? Czy nie szkodzi to amortyzatorom? Edytowane 8 Czerwca 2021 przez Gradory Dodanie pytania Cytuj
seraph Napisano 9 Czerwca 2021 Napisano 9 Czerwca 2021 Szkodzi nawet jak mają zabezpieczenie przed zniszczeniem blokady przeciążeniem. Tłumik w końcu się podda. A czemu chciałbyś tak jeździć na twardo? Cytuj
Tyfon79 Napisano 9 Czerwca 2021 Napisano 9 Czerwca 2021 Myślę sobie, że chodzi o pytanie czy coś się stanie jak sporadycznie będzie się tak jechać. Samemu jak chodzi o dampery kilka razy a nawet trochę więcej się zapomniałem i zjazd poszedł na blokadzie. Nic się nie stało ale na dłuższą metę bankowo coś się sypnie. Od wielu lat nie korzystam już z blokad no chyba, że jakiś długi szuter czy asfalt się trafi. Cytuj
Galvatron Napisano 9 Czerwca 2021 Napisano 9 Czerwca 2021 Martwiłbym się, czy jazda na blokadzie na dłuższą metę nie zaszkodzi łożyskom wahacza. Cytuj
Gradory Napisano 9 Czerwca 2021 Autor Napisano 9 Czerwca 2021 Dzięki za odpowiedzi. Pytam, bo w Internecie znalazłem sprzeczne opinie. Nie używam blokad w innej sytuacji niż podjazd, asfalt lub ewentualnie dobra, gładka szutrówka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi