Starhawk Napisano 8 Czerwca 2021 Napisano 8 Czerwca 2021 Cześć! Postanowiłem zajrzeć na forum i tutaj poszukać pomocy, bo powoli zaczyna mi brakować pomysłów. Opiszę Wam po krótce czego szukam. Chcę zmienić w swoim rowerze (Romet Orkan 3M, 2019) koła. Mowa o kołach o rozmiarze 28", domyślnie chciałbym mieć takie obręcze, na które założę oponę 28C. Szukam kół z łożyskami maszynowymi, o dość wąskiej obręczy aby móc założyć w/w oponę. Nie mam wymagań co do piast, prócz tego że chciałbym aby te były pod montaż tarcz hamulcowych w standardzie Centerlock. Choć tych spotkałem niewiele, wiec użyję w ostateczności adaptera pod IS 6. To chyba najistotniejsze kwestie. Aha, piasta przód to 100mm, tył to 130mm. Sam nie posiadam dużej wiedzy, mogłem coś pominąć, więc wybaczcie. Budżet na komplet kół to 500 złotych. Będę wdzięczny jeśli podzielicie się ze mną jakimiś propozycjami.
chrismel Napisano 8 Czerwca 2021 Napisano 8 Czerwca 2021 W tym budżecie będzie Ci ciężko kupić przyzwoite koła. Niestety ceny komponentów bardzo poszły do góry i jak chcesz żeby były trwałe będziesz musiał odrobinę dołożyć. Proponuję napisać do: https://daveo.pl/ Mają dużo pozytywnych opinii i przystępne ceny. Nie twierdzę że są "jedyni" na rynku ale od czegoś trzeba zacząć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.