borsuczysko997 Napisano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 cześć, od wielu lat mam już łoweł Kross Evado 4.0 2015 i właśnie postanowiłem pogrzebać i porozkręcać go w szale majsterkowania. korba to oryginalna Shimano Tourney FC-M171 48/38/28T. jak rozumiem, wpierw, zanim ściągniemy korbę ściągaczem, trzeba wykręcić tą wewnętrzą, srebrną śrubę ze zdjęcia? jeśli tak, to jak/czym ją odkręcić? Kupiłem imbus 8 mm - za duży, kupiłem 7 mm - za mały... potrzeba jakiegoś specjalnego klucza? czy czo? czegoś w stylu TL-FC16 mi brakuje? pozdrowienia z Poznania mp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 Tam musi wejść imbus 8 mm. Nikt tam wcześniej nie grzebał? Może komuś się klucz "omknął" w gnieździe i się zdeformowało? Spróbuj małym pilniczkiem zeszlifować zadziory, albo wbij klucz stukając lekko młotkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuczysko997 Napisano 7 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2021 aaaaaaaaaaaaaaaa, działa, dziękuję! wbicie klucza poskutkowało. (a grzebał być może ktoś jak oddawałem do serwisu, tak domowo to nie + życie doświadczyło Krossa kilka razy i może stąd też te problemy) (jutro zaczynam walkę z suportem, też czuję w kościach, że będzie ciekawie) jeszcze raz dzięki, pozdrowienia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.