Schmolke Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Panowie!! Zapraszam do galerii na forum www.light-bike.com gdzie czesci roweru doktoree 7300gr sa pokazane na wagach http://light-bike.com/forum/album.php pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 W tym dziale jest temat "Linki..." gdzie już podałeś ten adres. Nie widzę powodu, aby zamieszczać go w innych miejscach - to tak na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Dobrze, ze dal go tutaj- w temacie dotyczacym tego zagadnienia. Tam bym go w zyciu nie znalazl (nie sposob czytac wszystko, co dzieje sie na forum). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Fatmark: dział - Mania Lekkości, 5. temat od góry - Ogłoszenie: [Linki] do stron z podanymi wagami części. Tam to jest, wystarczy - po to jest tametn temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Jesli jest osobny temat to masz racje. Myslalem, ze jest po prostu jakis temat na linki i tam wszystko laduje niejako w jednym "worku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Costas Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Zauważyłem, że karbonowe klamki tektro ważą 166 g, a Sram 9.0 157 g. No i co z tym karbonem? Podobno ma być lżejszy :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Karbon jest lżejszy. Ale czasami sam materiał to nie wszystko, i następuje przerost formy nad treścią, jak np. rogi. Obejma i tak musi być aluminiowa, no i dochodzi miejsce łączenia dwóch materiałów. W efekcie aluminiowo-karbonowe rogi ważą nieraz 150g, a aluminiowe Smica czy Scott 58g. Tak samo jest z "karbonowymi" obejmami podsiodłowymi, które są tylko karbonem pokryte, co także wpływa na zwiększenie wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Wiele zalezy nie tylko od samego materialu, ale takze od jego jakosci i konstrukcji wynokanego zen urzadzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 9 Maja 2005 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 kupiłem dzis magazyn rowerowy na kwiecien i tu mamy artykulik o kolarce ważącej 3890,3 g - gościu sie stra o wpis do ksiegi rekordów guinessa- polecam wszystkim http://www.magazynrowerowy.pl/index.php?id...864&backPID=852 kawałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 tez czytalem w mr o tej kolarce ale harcore-w pelni weglowe zebatki i tytanowy lancuch-ciekawe ile to wytrzyma przebiegu:-)A z takich malych cudow to moze ktos chce od tego pana kupic srubke mocujaca linke hamulca wazy zdajsei 0,4 g jest z wlukna weglowego i kosztuje 11 euro +przesylka :-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Czytałem ten artykuł, spodobało mi się - facet zamawiał niektóre drobiazgi w firmach nie koniecznie związanych z przemysłem rowerowym - pomysłowe Mam na myśli fragment o karbonowych śrubach No i ta waga :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 no niezly bajer,chyba u firmy ktora sztuczne stawy produkuje...kosmos!!Ale tak powaznie to pomysl jaki spadek wartosci takiego sprzetu z kazdym przejechanym km??Tak OT to wie ktos moze ile tak z ciekawosci kosztuja w pelni weglowe koronki np firmy Tune i ile waza dajmy na to takie z 53 zeby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 A z takich malych cudow to moze ktos chce od tego pana kupic srubke mocujaca linke hamulca wazy zdajsei 0,4 g jest z wlukna weglowego i kosztuje 11 euro +przesylka :-o 1. WlÓkno (sorry, ze poprawiam, ale jak widze takie kwiatki to z czaem sam zaczynam tak pisac, a tego nie chce!) 2. Chyba szkoda byloby mi kasy na taka srubke. I wytrzymalosc wielce watpliwa. 3. Jeszcze pare lat i ja zbuduje sprzet ponizej 3kg :mrgreen: ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Tak OT to wie ktos moze ile tak z ciekawosci kosztuja w pelni weglowe koronki np firmy Tune i ile waza dajmy na to takie z 53 zeby? 53 zęby waży 57g :!: Ceny nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 to niezle wychodzi jakis gram na zabek mniej wiecej:-)a cena to...ja stawiam pewnie z 10 zl za zabek,jak sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Moze sie okazac wiecej, a trwalosc wysoce watpliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 hm....moze byc i wiecej-nio...a trwalosc hm...?kilometr na zabek?zwlaszcza z tytanowym lancuchem,proponuje zalozyc elastomerowy:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Oczywiście, że trwałość jest wątpliwa, ale działa. W tym przypadku priorytetem była masa, więc zębatki są OK, ale normalnie nie mają prawa bytu... Normalnie założyłbym TA Specialites - bardzo lekkie zębatki aluminiowe, podobno ich żywotność jest bardzo, bardzo wysoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Takie elementy z karbonu to tylko dla zawodowcow. Ja niczego poza sztyca bym sobie na chwile obecna raczej nie zalozyl. No moze jeszcze przerzutke (mam na mysli X.0, o ile jest to karbon). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 9 Maja 2005 Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 powiem wiecej raczej tylko do ksziegi rekordow i na wystawy i na targi bo cytuje:"takie koronki kazdy junior by na pyl zmielil":-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 13 Maja 2005 Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Gdzies widzialem goral nico ponad 4 kilo (z amorem!). Nie pamietam juz niestety gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 13 Maja 2005 Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Gdzies widzialem goral nico ponad 4 kilo (z amorem!). Nie pamietam juz niestety gdzie. Rzecz w tym, ze to sie praktycznie do jazdy nie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 29 Czerwca 2005 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 6136g hardtail 7437g full :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 6136g hardtail7437g full Wink Dales dwa te same linki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdeK_JZ Napisano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 najprawdopodobniej najlżejszy rower szosowy jaki istnieje na świecie waży 4166g i jest on dziełem Niemców: Bernharda Langerbeina oraz Klausa Mei... lżejsze są tylko tzw "Smyki" dla maluchów Czytałem o tym ostatnio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.