skrzynia Napisano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 BTW:Jak patrze na tego Stumpjumpera to mi sie Tabbo authora przypomina :lol: Bo konstrukcja Taaboo jest taka sama - czterozawias. Ale specialized i tak dużo ładniejszy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 I tak oto rozmawiamy na temat najlzejszych rowerow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 I tak oto rozmawiamy na temat najlzejszych rowerow :lol: Wracając do tematu ( :lol: ): co sądzicie o oponkach poniżej 450g, jak np: -maxxis fly weight 330, maxxis medusa, irc seriac xc, conti explorer supersonic :?: Jeździł ktoś na którejś z tych opon :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Nie jezdzilem na zadnej z nich, ale jak znam rowerowe komponenty o obnizonej masie to sa albo bardzo delikatne albo bardzo drogie (lub jedno i drugie). Raczej bym w takie opony nie zainwestowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Co lekkie nie jest wytrzymałe. W magazynie rowerowym niedawno był test wieć sobie na stronekę nawet zajzycie, opnki ro Race Xc, Xc i Enduro/FR. Fajny test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Nie trzeba czytac testu, zeby do tego dojsc, jednak z checia go przejrze. Jest w aktualnym numerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 10 Stycznia 2005 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 w wydaniu listopad-grudzien, poprzednim :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 To raczej juz nie przeczytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 10 Stycznia 2005 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 mozesz zamowic ten egzemplarz ( inne oczywiscie tez ) na ich stronie to wychodzi 13,50 z przesylka :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 10 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Az tak mi nie zalezy :| Zreszta ja to widzialem w Empiku, tylko nie zdarzylem przeczytac dokladnie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 15 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Teraz pytanie do ludzi obeznanych bądź zaopatrzonych w wagę elektroniczną :wink: Ile ważą standardowe, stalowe śruby: :arrow: rozmiaru M5x14 ; :arrow: rozmiaru M6x16 ; :arrow: rozmiaru M6x20. :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 15 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Nie wiem, ale moze w sieci gdzies bedzie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Nie wiem, ale moze w sieci gdzies bedzie :mrgreen: Wyczerpująca odpowiedź... A wiecie może jaka jest waga gripów X.0 :?: Nie znalazłem na necie, ani w katalogu... :| :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Ciezka sprawa. Oficjalnie podaja mase tylko Trigger'ow. Jak kiedys kupie sobie to zwaze i dam Ci znac :mrgreen: Na jednej stronce znalazem 175g, ale trudno powiedzec, czy to prawda. ( http://www.xoomgear.com/manufacturer/Sram/...X_0Shifter/497/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Ja doszukałem się czegoś takiego : http://www.gambacicli.it/shimano/comandi_frame.htm i tu jest 185g, czyli nieźle, szkoda, że producent nie podał wagi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Widac, ze roznie wazyli. Teraz trudno powiedziec, co jest prawda. Na pewno sa super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco Napisano 19 Lutego 2005 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Ja zjeździłem to lato na maxxis medusa. Przód i tył. Opony są rewelacyjne. Grubość 1.55 jest odczuwalna od razu po ruszeniu rowerem. naprawdę te 0.4 cala czuć. A raczej ich brak. Rower sunie w terenie w sposób kapitalny. Oczywiście na asfalcie jeszcze szybciej. Opona posiada nietypowy bieżnik, ma tylko dwa rzędy klocków, jeden do góry, drugi skośnie, wydawałoby się że nie będzie miała czym "wżynać" się w glebę, jednak jest wprost przeciwnie. Świetnie się na niej jeździ, świetnie się przyspiesza. Jest zwrotna i boczne klocki pewnie trzymają na zakrętach. 1.55 cala ma swój minus - na zjazdach nie jest już tak pewna jak grubsza opona. A teraz jedyna jej prawdziwa wada. Ściera się naprawde bardzo szybko na asfalcie. Słyszałem że tak jest ze wszystkimi maxxisami, nie wiem czy to prawda, ale medusy dotyczy to na pewno. Wiem że to opona do xc ale jakoś do tego lasu musze dojechać. A asfalt pożera ją tak samo jak ona pożera glebę w terenie. Pod koniec miałem opony juz tak starte że łapałem gumę raz na tydzień, bieżnik starł się tak że był niemal wklęsły. Ale zgodnie z jej przeznaczeniem, jest to opona rewelacyjna, nie posiadająca wad (no, cena, ja kupowałem 71zł od sztuki, teraz są na allegro za 60). naprawdę bardzo polecam te opony, teraz mam opony 2. 1 i będzie mi się cieżko się przesiąść, ale planuję na lato znów założyć medusy. Oczywiście nowe. Polecam jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 19 Lutego 2005 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Tak to jest: jak opony sa miekki to jezdza super, ale krotko. Jak sa twarde to starczaja na dlugo, ale jezdza slabo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 31 Marca 2005 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 minęło troche czasu i mamy nowego lidera Hrardtail 6285g Full 7430g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 31 Marca 2005 Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ja bym sie bal jezdzic na tak ekstremalnie odchudzonym sprzecie. Kilka komponentow jest nawet szosowych (w sztywniaku). Milo, ze w kazdym jest w nich tez polski akcent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Leon Napisano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Również jest kolarka o wadze 4150g http://www.light-bikes.com/bikegallery/Bik...ting.asp?id=482 jestem pod wrażeniem, a pewnie istnieją lżejsze części z odpowiednią wytrzymałością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Nie liczac sztywniaka te rowery to raczej teoretyczne rozwazania, niz istniejace konstrukcje. Nawet zdjec nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matin Napisano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 http://www.bikemaraton.pl/forum/index.php?...p?showtopic=844. tu jest fajny scott Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fatmark Napisano 1 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Fajny owszem Ciekawe, ile takie cudo kosztuje. Fajny tez ten odchudzony XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snikers Napisano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Jeszcze na temat gripow X.0, z cieakwosci wazylem w sklepie i wazyly tyle samo co X.9, zadnej roznicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.