Pazuzu Napisano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Do tej pory broniłem się rękoma i nogami przed zakupem typowych obcisłych spodenek rowerowych. Używałem bokserek z wkładką i krótkich/długich luźnych spodni. Jednak kilka godzin (powyżej 5 h maksymalnie 10 h) na rowerze w upalne dni, nakazuje mi się przeprosić z tego typu odzieżą. Największą wada obecnego zestawu jest podwijanie się nogawek oraz słabej jakości wkładki. Dodatkowo bardzo się pocę i bokserki + wkładka szybko staje się przepocona. Szukam spodni z szelkami (jednogłośnie wszyscy to polecają). Materiał spodenek musi być możliwe jak najbardziej oddychający. Nogawki nie mogą się podwijać. Interesuje mnie tylko zakup w polskich sklepach (z możliwością zamówienia kilku rozmiarów i odesłaniu). Nie mam zdania czy wkładka może być żelowa czy piankowa - czytałem opinie że żelowe potrafią odparzyć. Ogólnie spodenki mają być na upały. Wstępnie myślałem o: - Spodenki Xtract Lite Bibshort - Eroe - Najlepsze Bibsy Świata (ciekawa nazwa:) ). Tylko nie mogę znaleźć opinii jak z oddychalnością. - Coś z oferty BCM Nowatex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi