kallor Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Cześć, Zbliżam się do wymiany napędu w Tribanie RC500 Aktualnie posiadam korbę Sora 50/34, kasetę Alivio 11-34, przerzutka przód tył - Sora. 1. Rok temu udało mi się kupić same blaty do korby a teraz widzę, że w sklepach są niedostępne. Czy do tego zestawu podejdzie jakaś korba do której bez problemu można dokupić blaty żeby mieć na zapas? 2. Czy jest jakaś korba 46/30 która podejdzie do tego zestawu? przeszukałem internet i nic sensownego nie mogę znaleźć Budżet to 300-400 na korbę, do 200 na kasetę i do 100 na łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajgana Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 Czemu chcesz po roku używania wymieniać blaty? To raczej kilka sezonów wytrzymuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kallor Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Zakładam, że wymienię pod koniec tego roku (będzie wtedy około 12-14tys km zrobione). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Szosowy blat przeżywa spokojnie pięć dych i to pod mocną nogą. No chyba, że jeździsz po plaży, smarujesz łańcuch towotem i nie czyścisz łańcucha z piachu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.