spidelli Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Napisano 20 Czerwca 2021 Dostawczak też jest opcją ale brat mi uświadomił, że podróż blaszakiem 500 km do przyjemnych nie należy. Co prawda on powozi raczej większymi blaszakami a ja patrzę na Doblo, Cubo czy Transita Curiera ale zaczynam od osobówek i miniwanów
marvelo Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 18 godzin temu, Gradory napisał: Gdzie Wy mieścicie te rowery w Waszych samochodach. U mnie cały tył zajęty. Tak ostatnie dwa dni woziłem:
some1 Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 Przy dwóch rowerach faktycznie trzeba by się wysilić, ale jeden? Ja tylko odkręcam przednie koło i już. A rama XL.
Gradory Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 No tak i cały bagażnik wraz z przestrzenia przednich siedzeń zajęty. A bagaże gdzie, jak jedzie się na 2 tygodnie?
some1 Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 Cała przestrzeń za fotelami i pół bagażnika jest jeszcze do zagospodarowania niewielkim kosztem, wystarczy odkręcić kierownicę i sztycę. Trochę wyobraźni. Narzekasz, że nawet jeden rower ciężko zmieścić do hatchbacka, to masz przykład jak go można zapakować żeby w 2 min. był gotowy do jazdy. Nawet sztycy nie opuszczam. No i kola nie brudzą tapicerki.
Gradory Napisano 20 Czerwca 2021 Napisano 20 Czerwca 2021 Swoją drogą warto rower przymocować. Raz miałem gwałtowne hamowanie i mi rower trochę wjechał (wzunął się) w oparcie, co poczułem na plecach.
spidelli Napisano 21 Czerwca 2021 Autor Napisano 21 Czerwca 2021 Dlatego linkuję różne rozwiązania do mocowania - to od Szwajcarów a`la nosze i te drążki do starszych Fabii. Ja sądziłem, że jesteśmy skazani na rzeźbę a są gotowce. Fakt, że nie jest to tania zabawa ale za każdy bagażnik trzeba zapłacić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.