Skocz do zawartości

[Suport] Roam 3 Disc 2021 - trzaski, wymieniać?

Wasyl901

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o te tematy, o suportach dowiedziałem się dziś (rower mam 2 miesiące)
Rower: https://katalog.bikeworld.pl/2021/web/produkt/rowery_miejskie_i_turystyczne/cross/giant/72695/roam_3_disc
Jeszcze przed przeglądem zerowym pojawiły się trzaski przy mocniejszym pedałowaniu Na przeglądzie (przejechane jakieś 300 km) usłyszałem, że suport luźny (dokręcili) oraz piasek na łańcuchu powoduje takie trzaski. Kazali mi przejechać dodatkowe 100Km po asfalcie. Nic to nie dało, łańcuch i zębatki wymyte, nasmarowane preparatem do łańcuchów itp itd. Trzaski jak były tak dalej są.
Rower pewnie pójdzie na gwarancję ale tutaj pojawia się moje pytanie może warto jednak zainwestować w nowy suport z zewnętrznymi łożyskami? Złapałem "bakcyla" i na pewno będę sporo jeździł, więc może już na tym etapie warto zainwestować? 

Może ktoś ewentualnie mi poradzić jaki suport oraz jaka korba jest kompatybilna do tego modelu?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...