Skocz do zawartości

[Koło tylne] Samoodkręcające się szprychy

jarek74

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam rower Romet Huragan 1+ .Dziś zauważyłem , że w tylnym kole kilka szprych jest odkręcone. Mam  pytanie jak dokręcić te szprychy żeby nie skrzywić koła. Jaki  muszę mieć do tego klucz?Koło  Alexrims AT470. 

• Mod Team
Napisano

Co znaczy, że są odkręcone? Latają luźno? Czy są mniej napięte niż pozostałe?

Jeśli masz zamiar to poprawiać to najlepiej oddaj do serwisu, bo jeśli nie masz wiedzy to możesz pogorszyć sprawę i scentrować koło.

Napisano

U mnie było tak co chwilę w Romecie ale też swoje ważę (105kg). Dokręcać samemu raczej nie ma sensu, lepiej udać się do serwisu, bo bez sprzętu ciężko o dobre wycentrowanie. Jak po wycentrowaniu za jakiś czas się powtórzy to pozostanie zbieranie na nowe koła :)

Napisano

funshy-ja ważę 103kg.  Dokręciłem po trochę te nyple. Przyłożyłem kartonik do ramy i do obręczy koła .Nie widzę jakiś dużych bić na tym kole .A szczerze mówiąc to ono od nowości miało delikatne bicie. Mam takie pytani eczy kupię gdzieś takie koło już uzbrojone w kasetę ,wałek i te zaciski do skręcania? Chciałbym mieć takie w rezerwie że jak to się skończy to zakładam gumy na rezerwę i gotowe do jazdy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...