jarek74 Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Witam. Mam rower Romet Huragan 1+ .Dziś zauważyłem , że w tylnym kole kilka szprych jest odkręcone. Mam pytanie jak dokręcić te szprychy żeby nie skrzywić koła. Jaki muszę mieć do tego klucz?Koło Alexrims AT470. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Czerwca 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Co znaczy, że są odkręcone? Latają luźno? Czy są mniej napięte niż pozostałe? Jeśli masz zamiar to poprawiać to najlepiej oddaj do serwisu, bo jeśli nie masz wiedzy to możesz pogorszyć sprawę i scentrować koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 3 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Latają luzno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 To może są zerwane? Koła Rometa są kiepskie więc mnie to wcale nie dziwi. Tak czy inaczej - jeśli masz luźne sam klucz Ci nic nie pomoże, potrzeba jeszcze centrownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funshy Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 U mnie było tak co chwilę w Romecie ale też swoje ważę (105kg). Dokręcać samemu raczej nie ma sensu, lepiej udać się do serwisu, bo bez sprzętu ciężko o dobre wycentrowanie. Jak po wycentrowaniu za jakiś czas się powtórzy to pozostanie zbieranie na nowe koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 4 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 funshy-ja ważę 103kg. Dokręciłem po trochę te nyple. Przyłożyłem kartonik do ramy i do obręczy koła .Nie widzę jakiś dużych bić na tym kole .A szczerze mówiąc to ono od nowości miało delikatne bicie. Mam takie pytani eczy kupię gdzieś takie koło już uzbrojone w kasetę ,wałek i te zaciski do skręcania? Chciałbym mieć takie w rezerwie że jak to się skończy to zakładam gumy na rezerwę i gotowe do jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funshy Napisano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 @jarek74 Zamiast koła rezerwowego lepiej jakieś porządne, o które nie będzie się trzeba martwić że zawiodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.